FlashMob la Școala Șcheia, în cadrul proiectului ”Școala pentru toți copiii!”-II


Intră acum și în grupul de

În cadrul Campaniei de informare și conștientizare asupra impactului segregării la nivel personal, educațional și asupra societății aferent proiectului ”Școala pentru toți copiii!”-II, a avut loc în data de 25.03.2022, evenimentul flashmob, organizat de către Școala Gimnazială ”Dimitrie Păcurariu” Șcheia, în calitate de partener al promotorului campaniei, Asociația Consultanților în Dezvoltare Comunitară – ACDC.

Evenimentul a avut drept scop prevenirea fenomenului segregării, în cadrul acestuia fiind implicați direct 50 de participanți – elevi (clasele V-VII) și cadre didactice.

”Școala pentru toți copiii!”-II este un proiect derulat de Centrul de Advocacy și Drepturile Omului – CADO în parteneriat cu Asociația Consultanților în Dezvoltare Comunitară – ACDC, cu sprijinul financiar Active Citizens Fund România, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Scopul proiectului este îmbunătățirea practicilor instituționale în aplicarea legislației de prevenire și combatere a segregării și discriminării rasiale datorită acțiunilor de watchdog, monitorizare și advocacy a ONG-urilor capacitate pentru a identifica și raporta discriminarea elevilor romi în educație sub forma segregării.

Programul Active Citizens Fund România este finanțat prin Granturile SEE 2014-2021. Obiectivul general al Granturilor este de a reduce disparitățile economice și sociale și a consolida relațiile bilaterale dintre cele 15 state beneficiare și statele donatoare (Islanda, Liechtenstein, Norvegia). Programul este administrat de către consorțiul compus din Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile, Fundația pentru Parteneriat, Centrul de Resurse pentru Comunitățile de Romi, Fundația PACT și Frivillighet Norge, care acționează în calitate de Operator de Fond desemnat de către FMO – Oficiul Mecanismului Financiar al Granturilor SEE și Norvegiene. Active Citizens Fund România vizează consolidarea societății civile și a cetățeniei active și creșterea capacității grupurilor vulnerabile.(Prof. Claudia Vornicu)


Intră acum și în grupul de