Amenzi de 65.000 de lei, dosar penal și suspendarea activității în cazul unei exploatări ilegale de agregate minerale la Ipotești, în sit Natura 2000


Intră acum și în grupul de

Garda de Mediu Suceava a anunțat, miercuri, că au fost aplicate amenzi și s-au luat măsuri de stopare a activității în cazul unei exploatări ilegale de agregate minerale pe raza comunei Ipotești.

Potrivit sursei citate, în urma unor sesizări primite privind exploatări ilegale de agregate minerale din  Situl Natura 2000 ROSCI10380 Râul Suceava-Liteni, comisari din cadrul Gărzii de Mediu Suceava au efectuat un control pe linie de protecție a mediului împreuna cu lucrători din cadrul I.P.J. Suceava, A.B.A. Siret – S.G.A. Suceava și A.N.A.N.P. – S.T. Suceava constatând efectuarea de lucrări pe terenul aferent unei ferme de animale de pe raza comunei Ipotești.

 Totodată pe terenul aparținând fermei au fost constatate depozitări neconforme de deșeuri în amestec.

Pentru neconformitățile constatate comisarii Gărzii de Mediu Suceava au aplicat sancțiuni contravenționale pentru încălcarea prevederilor privind protecția mediului, privind regimul deșeurilor și  privind regimul ariilor naturale protejate, conservarea habitatelor naturale, a florei și faunei sălbatice, în cuantum de 40.000 lei, precum și o sancțiune complementară de suspendare a activității de exploatări de agregate minerale.

De asemenea inspectorii A.B.A. Siret – S.G.A. Suceava a aplicat o sacțiune contravențională în cuantum de 25.000 lei conform prevederilor legale și sunt efectuate cercetări și de către reprezentantii I.P.J Suceava.

În acest caz au fost stabilite și măsuri cu termene de realizare în vederea remedierii deficiențelor constatate, arată sursa citată.


Intră acum și în grupul de