Fetiță de nouă ani luată în plasament, chinuită, bătută și pusă să slugărească familia care ar fi trebuit să o îngrijească. Cazul s-a aflat după doi ani când un copil din vecini a înregistrat bătăile la care fata era supusă


Intră acum și în grupul de

Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava a trimis, joi, în judecată, doi suceveni, soț și soție, pentru săvârșirea în formă continuată a infracţiunilor de violență în familie și rele tratamente aplicate minorului.

Potrivit cercetărilor, în luna ianuarie 2019, s-a dispus prin hotărâre judecătorească luarea măsurii de plasament la familia celor doi soți a unei fetițe în vârstă de 9 ani și trei luni la acea dată.

După ce fata a fost luată în plasament, cei doi au început să exercite în mod repetat acte de violență asupra acesteia, aplicându-i lovituri cu palma, piciorul, cureaua, coada de la mătură, papuci ori au tras-o de păr și de urechi.

Ca urmare a timpului scurs de la data la care au început să o bată până la descoperirea acestora, nu a putut fi individualizată în timp fiecare faptă, însă s-a stabilit că acestea au fost comise cu o frecvență de 2 – 3 ori pe săptămână, atât de către bărbat cât și de soția acestuia, iar când era agresată de unul dintre aceștia, celălalt asista sau nu lua nici o măsură, această atitudine pasivă având conotația unei complicități morale.

Începând cu perioada menționată, cei doi soți au mai supus-o pe fată și la alte măsuri și tratamente care i-au pus în primejdie gravă dezvoltarea fizică, intelectuală și morală.

Astfel, fetei  nu i se permitea accesul în locuință sau să iasă la joacă cu alți copii pentru că i se dădeau aproape zilnic sarcini gospodărești, respectiv să gătească, să facă menajul casei și să curețe toate articolele de încălțăminte ale sale și ale celor doi soți, când aceștia aruncau toată încălțămintea din dulapul în care se afla, pentru a fi curățată de fată.

Aceste activități, prin natura și frecvența lor, depășeau cu mult ceea ce ar putea să însemne o responsabilizare sau o educație în ceea ce privește întreținerea minorei, căreia cei doi soți îi adresau frecvent cuvinte jignitoare și insulte.

Activitatea infracțională a celor doi soți a fost descoperită după ce în noaptea de 23.06.2021, fata vătămată a fost agresată fizic de bărbat, iar strigătele și plânsul acesteia, ca și zgomotele produse de cureaua cu care era lovită, fiind auzite de un copil, care a  luat hotărârea de a înregistra sonor o parte a agresiunii, înregistrarea trimițând-o altor copii, care și-au informat părinții, unul dintre aceștia sesizând D.G.A.S.P.C. Suceava.

După ce a doua zi funcționari ai D.G.A.S.P.C. Suceava au preluat-o pe fată de la locuința soților, aceasta a relatat și faptele la care s-a făcut anterior referire, comise în timp de cei doi.

Cauza a fost instrumentată de un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava împreună cu lucrători de poliție judiciară din cadrul Poliţiei Municipiului Suceava – Biroul Investigații Criminale.


Intră acum și în grupul de