Cristian Secoșan este noul director general al companiei de distribuție Delgaz Grid


Intră acum și în grupul de

Cristian Secoșan a preluat, începând de vineri, poziția de director general al Del-gaz Grid și pe cel de membru al boardului E.ON România. Cel care a ocupat până acum această poziție, Ferenc Csulak, va continua să ofere suport din poziția de director general adjunct al companiei. Totodată, el va rămâne și în Boardul E.ON România, în calitate de director general adjunct, responsabil de aria de distribuție, până la data de 30 iunie 2022.

Cristian Secoșan (54 de ani) a fost, până în prezent, CEO al companiei Siemens România. De profesie inginer, absolvent al Universității Politehnica Timișoara, a acumulat în ultimii 30 de ani o bogată experiență în domeniul energiei, al tehnologiei și digitalizării, ocupând importante poziții în conducerea unor mari companii precum OMV Petrom, ABB și Alstom. Totodată, el a activat și în structura de decizie a AHK România (Camera de Comerț Româno-Germană) și în cea a Consiliului Investitorilor Străini (FIC). De asemenea, Cristian Secoșan a mai lucrat în grupul E.ON în perioada 2007-2009, în calitate de director general al E.ON Moldova Furnizare.

„Venirea lui Cristian Secoșan în echipa noastră are loc într-un moment cu pro-vocări extraordinare pentru companiile de distribuție. Avem de parcurs împre-ună un drum deloc ușor, dar sunt convins că energia, experiența profesională și calitățile sale de lider ne vor ajuta să ne atingem obiectivele”, a declarat Volker Raffel, CEO al E.ON România.

„Sunt nerăbdător să îmi cunosc colegii și să începem să lucrăm împreună. Del-gaz Grid este singura companie integrată din domeniul distribuției de energie electrică și gaze naturale, cu operațiuni complexe și diverse, iar în tot ceea ce ne propunem să facem suntem cu ochii spre viitor, unul în care rețelele noas-tre vor fi coloana vertebrală a tranziției energetice”, a spus Cristian Secoșan.


Intră acum și în grupul de