Focuri de arma pentru prinderea hotilor de cartofi de pe terenul Statiunii Agricole (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Poliţiştii suceveni au fost nevoiţi să folosească focuri de armă joi în zori pentru a prinde mai mulţi căruţaşi ce au furat cartofi de pe terenul Staţiunii de Cercetări Agricole Suceava.

Potrivit subcomisarului Alin Botezatu, din cadrul IPJ Suceava, joi, la ora 05.00, poliţiştii suceveni au localizat în zona sensului giratoriu de la ieşirea din municipiu spre Fălticeni, patru atelaje hipo încărcate cu cartofi care intrau în municipiul Suceava şi au solicitat conducătorilor căruţelor să se oprească, pentru a fi legitimaţi.

Acesta precizează că, două atelaje au oprit pe strada Victoriei, iar celelalte două şi-au continuat deplasarea pe B-dul. 1 Decembrie 1918, fugind apoi pe
câmpul aparţinând Staţiunii de cercetări agricole, în ciuda somaţiilor verbale repetate ale poliţiştilor, motiv pentru care unul dintre agenţi a executat trei focuri în plan vertical cu armamentul din dotare, reuşindu-se prinderea a doi din cei patru ocupanţi de atelaje, respectiv B. Vasile, de 20 ani şi B. Ioan, de 25 ani, din comuna Şcheia.

Totodată s-au stabilit identităţile şi celorlalţi şapte ocupanţi ai atelajelor: O. Marius, de 36 ani şi B. Ion, de 54 ani din Şcheia care nu s-au supus somaţiilor, B. Ion, de 17 ani, T. Romel, de 38 ani, T. Adi, de 20 ani şi C. Ilie, de 38 ani – toţi din comuna Şcheia şi M. Iulian, de 19 ani din municipiul Suceava.

„Din cercetări a reieşit faptul ca cele nouă persoane, pe timp de noapte
au sustras cartofi de pe terenul aparţinând Staţiunii de Cercetări Agricole, prejudiciul în valoare de 2000 lei fiind restituit proprietarului” a spus Alin Botezatu.

Poliţiştii au întocmit dosar penal, cercetările fiind continuate delucrătorii Biroului Investigaţii Criminale Suceava, sub aspectul săvârşirii infracţiunii
de furt calificat, cauza urmând a fi soluţionată prin Parchet.

Căruţaşii nu fură doar cartofi ci şi porumb. Astfel, miercuri, la orele 19.00, o patrulă mixtă formată dintr-un poliţist şi un jandarm din cadrul oraşului Liteni, în timpul executării unei patrulări, l-a identificat pe T. Neculai, de 40 ani, localnic, care avea într-un atelaj hipo 3 saci cu ştiuleţi de porumb. La verificări a reieşit faptul că porumbul a fost sustras de pe un ogor aparţinând unei firme locale, prejudiciul fiind de circa 200 lei.

Căruţaşul s-a ales cu dosar penal pentru furt calificat.


Intră acum și în grupul de