Peste 20 metri cubi material lemnos confiscat de polițiștii suceveni în doar patru ore de control în trafic


Intră acum și în grupul de

În baza datelor şi informaţiilor deţinute în cadrul Planului de Acţiune “Scutul Pădurii”, polițiștii din cadrul I.P.J. Suceava – Serviciul de Ordine Publică – Biroul Protecția Fondului Forestier și Piscicol împreună cu ingineri silvici din cadrul Gărzii Forestiere Suceava au efectuat, joi, activități de control pe raza județului Suceava, pe linia respectării prevederilor legale privind transportul materialelor lemnoase.

Astfel, la ora 04:30, în Gura Humorului a fost identificată în trafic o autoutilitară care transporta material lemnos, respectiv cherestea răsinoase. Conducătorul auto din Plutonița a declarat faptul că nu deține documente de provenientă pentru materialul lemnos.

Polițiștii au interogat aplicația SUMAL CONTROL, ocazie cu care s-a constatat faptul că pentru autoutilitară nu a fost generat niciun aviz de însotire a materialului lemnos valabil în data de 31.03.2022, motiv pentru care autoutilitara a fost condusă la sediul Cantonul Silvic Izvor din cadrul Ocolului Silvic Gura-Humorului unde specialiștii silvici au procedat la inventarierea materialului lemnos rezultând un volum total de 3,67 mc cherestea răsinoase.

În acest caz s-a dispus sanctionarea contraventională, iar ca măsură complementară s-a dispus confiscarea fizică a cantitătii de 3,67 mc cherestea rășinoase care a fost predată în custodie reprezentanților Ocolului Silvic Gura-Humorului.

După circa o oră, tot în Gura Humorului, a fost identificat în trafic un ansamblu auto format din cap tractor și semiremorcă ce transporta material lemnos, respectiv cherestea  rășinoase.

Conducătorul auto din Dragoșa a prezentat pentru control avizul pentru capul tractor pentru cantitatea de 15,165 mc cherestea rășinoase și avizul pentru semiremorcă pentru cantitatea de 19,566 mc cherestea rășinoase.

Întrucât existau suspiciuni cu privire la volumul de material lemnos transportat, autoutilitara a fost condusă la sediul Cantonului Silvic Izvor din cadrul Ocolului Silvic Gura-Humorului, unde specialiștii silvici au procedat la inventarierea materialului lemnos rezultând un volum total 18,449 mc cherestea rășinoase pe capul tractor, cu 3,284 mc cherestea rășinoase în plus față de volumul înscris în avizul de însoțire și un volum total de 23,131 mc cherestea rășinoase pe semiremorcă, cu 3,565 mc cherestea rășinoase în plus față de volumul înscris în avizul de însoțire.

În cauză, s-a dispus sancționarea cu două amenzi contravenționale în valoare de 4.000 lei, iar ca măsură complementară s-a dispus confiscarea cantitătii totale de 6,849 mc cherestea rășinoase în valoare totală de 5.958,63 lei.

Tot joi, la ora 06:20, în Cornu Luncii, a fost identificată în trafic o autoutilitară care transporta material lemnos, respectiv cherestea  rășinoase.

Șoferul, din comuna. Slatina,  a prezentat pentru control avizul pentru cantitatea de 4,80 mc cherestea rășinoase.

Întrucât existau suspiciuni cu privire la volumul de material lemnos transportat, autoutilitara a fost condusă la sediul Ocolului Silvic Mălini, unde specialistii silvici au procedat la inventarierea materialului lemnos rezultând un volum total 10,449 mc cherestea rășinoase, cu 5,649 mc cherestea rășinoase în plus față de volumul înscris în avizul de însoțire.  

În cauză, s-a dispus sanctionarea contraventională cu amendă în valoare de 4.000 lei,  iar ca măsură complementară s-a dispus confiscarea cantitătii de 5,649 mc cherestea rășinoase în valoare totală de 4.914,63 lei.

Ulterior, la ora 08:15, în Gura Humorului, a fost identificată în trafic o autoutilitară care transporta material lemnos, respectiv buștean de gater rășinoase.

Șoferul, din Negrileasa, a declarat că nu deține documente de provenientă pentru materialul lemnos, iar  autoutilitara a fost condusă la sediul Cantonul Silvic Izvor din cadrul Ocolului Silvic Gura-Humorului unde specialiștii silvici au procedat la inventarierea materialului lemnos rezultând un volum total de 4,93 mc bustean de gater răsinoase.

În cauză, s-a dispus sanctionarea contraventională a șoferului amendă în valoare de 4.000 lei, iar ca măsură complementară s-a dispus confiscarea fizică a cantității de 4,93 mc buștean de gater rășinoase care a fost predată în custodie reprezentanților Ocolului Silvic Gura-Humorului.


Intră acum și în grupul de