Un nou transport cu 10 tone de alimente a fost trimis de Primăria Suceava la Cernăuți. Ion Lungu spune că sumele de bani alocate pentru ajutoarele umanitare vor fi recuperate de la UE


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a anunțat, marți, că a fost trimis un nou transport de produse  alimentare  din partea Primăriei municipiului Suceava spre Cernăuți.

El a spus că acest nou transport conține aproximativ 10 tone de produse alimentare în valoare de 39.532,0 lei  din banii municipalității, dar și din sponsorizări.

Astfel, vor ajunge astăzi la Cernăuți diverse cantități de zahăr alb, ulei de floarea soarelui, mălai extra, făina albă de grâu, conserve de fasole cu costiță, pate cu ficat și paste făinoase.

Primarul Ion Lungu a menționat că la sfârșitul săptămânii trecute a avut o discuție cu reprezentanți ai Băncii Europene de Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) pe tema gestionării persoanelor refugiate din Ucraina, discuție la care au participat directorul direcției de infrastructură BERD din România, Venera Vlad, precum și  Charlotte Ruge și Susan Goeransson din bordul BERD de la Londra.

Acestea l-au informat despre pachetul financiar de sprijin pentru autoritățile locale din România pentru gestionarea  refugiaților  ucraineni și pentru realocarea afacerilor ucrainene în România.

Primarul le-a spus reprezentanelor BERD că autoritățile sucevene vor recupera  banii cheltuiți pentru gestionarea migranților ucraineni precum și pentru ajutoarele umanitare trimise de la guvern din banii care vor veni de la Uniunea Europeană pentru acest gen de cheltuiei.

„Primăria municipiului Suceava este alături de poporul ucrainean și în special de orașul Cernăuți în aceste momente grele prin care trec datorită războiului”, a spus Ion Lungu.


Intră acum și în grupul de