Ion Lungu anunță că două noi grădinițe ar urma să fie finalizate până la sfârșitul acestui an


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a anunțat, miercuri, că două grădinițe sunt în curs de realizare și că speră să fie finalizate  până la sfârșitul anului.

El a precizat că este vorba de Grădinița cu Program Prelungit nr. 4  de la Colegiul Național „Mihai Eminescu” care este finanțată  din veniturile proprii ale municipalității și Grădinița cu Program Normal din Ițcani din curtea școlii generale nr. 7 din Ițcani  realizată în parteneriat cu Ministerul Educației pe fonduri europene pe POR.

Primarul a arătat că la Grădinița nr. 4 stadiul fizic de realizare a lucrărilor este de 35% și în urma discuțiilor avute cu directorul Anca Tronciu și cu reprezentantul constructorului propunerea este să fie dată în funcțiune grădinița, parțial, până la începerea anului școlar inclusiv cantina, iar restul sa fie dat în funcțiune până la sfârșitul anului.

În ceea ce privește grădinița din Ițcani, stadiul lucrărilor este de 63,17 % , iar acest lucru dă speranțe că investiția va fi finalizată până la sfârșitul anului calendaristic, conform celor stabilite cu directorul Marlena Moscal și cu  dirigintele de șantier.

„Ne dorim să finalizăm aceste două grădinițe în acest an pentru ca anul viitor să începem celelalte două grădinițe pe fonduri europene Grădinița cu Program Prelungit din Cartierul Obcini și Grădinița cu Program Prelungit din curtea Școlii Generale nr.1 de pe strada Tudor Vladimirescu”, a declarat primarul.


Intră acum și în grupul de