Înaltul Comisar Adjunct al Naţiunilor Unite pentru operaţiuni al UNHCR, a vizitat PTF Siret


Intră acum și în grupul de

O delegaţie condusă de Înaltul Comisar Adjunct al Naţiunilor Unite pentru operaţiuni al U.N.H.C.R., Raouf Mazou, a făcut, miercuri, o vizită de lucru în Punctul de Trecere a Frontierei Siret.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliției de Frontieră Suceava, comisar șef Ilie Poroch Serițan, Înalyl Comisar Adjunct al ONU a fost întâmpinat de şeful Inspectoratului Teritoral al Poliţiei de Frontieră Sighetu Marmaţiei, domnul comisar şef Coman Florin, care a prezentat activitatea desfăşurată la frontiera româno – ucraineană,  în contextul actual, privind situaţia din Ucraina.

În cadrul vizitei, şeful I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei a prezentat delegaţiei modul în care personalul Poliţiei de Frontieră gestionează activitatea din zona de responsabilitate, evidenţiind faptul că a fost suplimentat numărul de poliţişti, astfel încât s-a lucrat la capacitate maximă pe toate arterele de control și a prezentat valorile de trafic, menționând că se constată un trend descendent, în ceea ce priveşte numărul de cetăţeni ucraineni care intră în România.

Totodată, acesta a precizat faptul că Punctul de Trecere a Frontierei a fost dotat cu staţii mobile de control, cu două microbuze tip Schengen bus, iar poliţiştii de frontieră sunt sprijiniţi în activitate de lucrători din cadrul Agenţiei Frontex.

De asemenea, Poliţia de Frontieră cooperează cu celelalte instituții în domeniul ordinii publice şi siguranţei naţionale, în vederea unui schimb operativ de date și informații, precum și de adoptare în comun, în situații impuse, a măsurilor necesare pentru gestionarea cazurilor apărute, astfel încât activitatea din P.T.F. Siret să se desfăşoare în condiţii de normalitate.

În încheiere Înaltul Comisar Adjunct al Naţiunilor Unite pentru operaţiuni al U.N.H.C.R., a apreciat munca în echipă a lucrătorilor Poliţiei de Frontieră, a mulţumit şefului I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei pentru gestionarea situaţiei, precum şi pentru modul de implicare a tuturor celor care îşi desfăşoară activitatea la graniţa dintre România şi Ucraina şi a urat mult succes în continuare.  


Intră acum și în grupul de