Amendă de 50.000 de lei aplicată de Garda de Mediu Suceava pentru o exploatare de agregate minerale de la Dornești în afara perimetrului autorizat


Intră acum și în grupul de

Garda de Mediu Suceava a aplicat o amendă de 50.000 de lei și a suspendat activitatea unei firme care a exploatat agregate minerale în afara perimetrului autorizat la Dornești.

Potrivit Gărzii de Mediu Suceava, în urma unei sesizări privind exploatări ilegale de agregate minerale din perimetru neautorizat, de pe terenul proprietate, de pe raza comunei Dornești, comisari de mediu suceveni au efectuat un control pe linie de protecție a mediului la societatea vizată.

În urma verificărilor s-a constatat efectuarea de lucrări de exploatări de agregate minerale din terasă în afara perimetrului autorizat .

Astfel, pentru neconformitatea constatată, în acest caz s-a aplicat o sancțiune contravențională pentru încălcarea legislației privind protecția mediului, în cuantum de 50.000 lei, precum și o sancțiune complementară de suspendare a activității de exploatări agregate minerale.

 Totodată, în acest caz au fost stabilite și măsuri în vederea remedierii deficiențelor constatate.


Intră acum și în grupul de