Trei locuințe din Bosanci afectate de un puternic incendiu izbucnit de la un coș de fum neizolat corespunzător

Trei locuințe din comuna Bosanci au fost afectate în noaptea de miercuri spre joi de un puternic incendiu care a izbucnit de la un coș de fum neizolat corespunzător.

Potrivit ISU Suceava, pompierii militari ai Detașamentului Suceava, împreună cu lucrători ai Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Bosanci, au intervenit în noaptea de miercuri spre joi cu 5 autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD B2 pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit în localitatea Bosanci.

Incendiul a fost anunțat la ora 1:59, iar la sosirea echipajelor ardea generalizat acoperișul unei case de locuit, flăcările fiind extinse și la alte două proprietăți, corp comun, care au fost afectate parțial.

În incendiu au ars acoperișul casei de locuit, pe o suprafață de aproximativ 100 de metri pătrați și planșeul din lemn al acesteia pe o suprafață de aproximativ 100 de metri pătrați. S-au degradat pereții interiori, elemente de tâmplărie și alte bunuri din interior.

Din cauza flăcărilor, alte două proprietăți au fost afectate. La prima, au ars acoperișul locuinței, pe o suprafață de aproximativ 100 de metri pătrați și izolația exterioară pe o suprafață de aproximativ 50 de metri pătrați. S-au degradat elemente de tâmplărie, pereții interiori și alte bunuri.

La a doua locuință, a ars acoperișul pe o suprafață de aproximativ 100 de metri pătrați și s-au degradat planșeul din lemn, izolația exterioară și alte bunuri.

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost efectul termic, generat de coșul de fum (burlan metalic) neizolat corespunzător față de materialele combustibile, iar dispunerea apropiată a clădirilor a favorizat dezvoltarea și propagarea flăcărilor cu rapiditate.

Incendiul a fost lichidat la ora 6:20, iar pompierii au salvat cele trei case de locuit, în diferite proporții, cu bunurile aferente, ISU Suceava menționând că, din fericire, nu s-au înregistrat victime.