Două persoane au murit, alte 34 au fost rănite și peste 120 de hectare de teren au fost afectate în județul Suceava în primele trei luni ale anului din cauza incendiilor de vegetație uscată


Intră acum și în grupul de

Prefectul de Suceava, Alexandru Moldovan, a solicitat, joi, în cadrul ședinței Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Suceava măsuri ferme care să conducă la prevenirea incendiilor necontrolate de vegetație uscată.

În cadrul ședinței CJSU Suceava s-a discutat subiectul incendiilor provocate de arderile necontrolate ale vegetației uscate.

Potrivit statisticii în primele trei luni ale anului 2022 în județ au fost 231 de incendii de vegetație uscată în urma cărora au murit douăpersoane, alte 34 de persoane au fost rănite și peste 120 ha teren afectate

Cele mai multe incendii de această natura s-au înregistrat în mediul urban, pe raza municipiilor Rădăuți, Suceava, Fălticeni și a orașelor Dolhasca, Siret și Vicovu de Sus.

Prefectul de Suceava, Alexandru Moldovan, a spus că în ceea ce privește arderile necontrolate de vegetație uscată, cifrele, datele statistice spun totul.

„Amploarea fenomenului, distrugerea brutală a mediului, pierderile umane și materiale, și nu în ultimul rând presiunea pusă asupra personalului ISU și cheltuielile cu intervențiile care ar fi putut fi evítate, au condus la aprobarea de către Executiv a unor noi acte normative, cu prevederi mai severe. Solicit implicare totală tuturor instituțiilor din județ care au responsabilități în domeniu! Preveniți, explicați cetățenilor efectele nefaste ale arderilor necontrolate! Și dacă este cazul, aplicați legea fără ezitare!”, a transmis prefectul Alexandru Moldovan membrilor CJSU Suceava.


Intră acum și în grupul de