Trei gospodării din Marginea, afectate de un incendiu. Intervenția pompierilor a fost dificilă după ce flăcările s-au extins rapid și din cauza vântului puternic


Intră acum și în grupul de

Un incendiu a afectat, vineri, trei gospodării din comuna Marginea, iar șase persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale.

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost efectul termic al curentului electric, generat de un conductor electric cu izolația deteriorată, iar incendiul a fost lichidat în jurul orei 18:10.

Inițial, incendiul a izbucnit la o anexă gospodărească din localitatea Marginea și au intervenit în primă fază pompierii militari ai Detașamentului Rădăuți cu două autospeciale de stingere.

Ulterior incendiul s-a extins și a o a doua gospodărie și la fața locului au intervenit pompieri militari și civili cu 6 autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD B2.

Purtătorul de cuvânt al ISU Suceava, cpt. Alin Găleată, a arătat că incendiul a afectat două gospodării, cu locuințe și anexe gospodărești, iar flăcările s-au extins și la anexele dintr-o a treia gospodărie.

Numărul autospecialelor a fost suplimentat, la fața locului intervenind 10 autospeciale de stingere, atât ale pompierilor militari, cât și ale serviciilor de volutari pentru situații de urgență din zonă.

Potrivit acestuia flăcările au fost favorizate și s-au extins cu rapiditate din cauza vântului puternic, dar și din cauza materialelor majoritare din lemn ale construcțiilor afectate.

Incendiul a fost localizat și se lucrează pentru lichidarea ultimelor focare, dar și pentru îndepărtarea elementelor de construcție afectate de foc.

Pe parcursul intervenției șase persoane au primit îngrijiri medicale din care trei persoane cu atacuri de panică, două cu arsuri și o alta cu contuzii.

Una dintre acestea, cu atac de panică, pe fondul unor afecțiuni cronice, a fost transportată la spital.

La spital a fost transportat și o persoană care a suferit arsuri la mâini.

La fața locului, au sprijinit intervenția, din punct de vedere medical, două ambulante SMURD și un echipaj SAJ Suceava.


Intră acum și în grupul de