Județul Suceava a obținut finanțare prin PNRR pentru toate cele zece proiecte pe rute culturale depuse, anunță vicepreședintele CJ Suceava Niculai Barbă


Intră acum și în grupul de

Vicepreședintele CJ Suceava, Niculai Barbă, a anunțat, vineri, la deschiderea Târgului de Paști din centrul municipiului Suceava că primele proiecte depuse de județul Suceava pentru finanțare prin PNRR privind restaurarea unor monumente istorice și promovarea de produse tradiționale, au fost aprobate.

Barbă a arătat că proiectele pe rute culturale finanțate prin PNRR au obținut finanțare pe toate capitolele la care județul Suceava a depus proiecte.

E a precizat că este vorba despre restaurarea bisericilor de lemn Sf. Nicolae de la Colacu-Fundu Moldovei și Sf. Dumitru din Botoșana, dar și pentru mănăstirile Arbore, Humor, Putna și Slatina.

De asemenea au fost acceptate la finanțare proiectele pentru produse gastronomice Ținutul Huțulilor cu localitățile Fundu Moldovei și Moldova Sulița, produse gastronomice tradiționale din Bucovina, proiect depus de municipiul Câmpulung Moldovenesc și pentru gospodăriile tradiționale din Brodina și Ciocănești.

„E un lucru important că reușim să facem atât promovare cât și restaurare pentru unele obiective”, a spus Barbă.

El a subliniat că pe primul apel făcut pe PNRR, județul Suceava  reușește să obțină finanțare pentru un număr important de obiective.

„E vorba de zece obiective care au intrat deja la finanțare”, a spus Barbă.


Intră acum și în grupul de