Diferențe de material lemnos între stocurile raportate și cele faptice găsite la două firme din Poiana Negri și Panaci. Au fost aplicate amenzi de 15.000 de lei și s-a dispus confiscarea lemnului


Intră acum și în grupul de

Polițiștii suceveni împreună cu inspectori ai Gărzii Forestiere Suceava au verificat în ultimele zile doi operatori economici din Panaci și Poiana Negri în cadrul Planului Comun de Acțiune “Scutul Pădurii”, pe linia respectării prevederilor legale privind achiziția, debitarea și comercializarea materialelor lemnoase.

La firma din Poiana Negri s-a efectuat balanța dintre stocurile scriptice raportate în SUMAL 2.0 și stocurile faptice de material lemnos inventariate în depozitul societății, ocazie cu care s-a constatat că operatorul economic nu deține în depozitul societății cantitățile de 51,10 mc lemn de foc rășinoase, 19,00 mc de lemn de foc fag și 2,80 mc lemn de foc.

În acest caz s-a dispus sancţionarea contravenţională în valoare de 10.000 lei, iar ca măsură complementară s-a dispus confiscarea valorică a cantităţii totale de 72,90 mc material lemnos în valoare de 10.000 lei.

La firma din Panaci s-a constatat că operatorul economic deține în depozitul societății cantitatea de 6,70 mc lemn de foc rășinoase fără documente care să ateste proveniența legală.

În acest caz s-a dispus sancţionarea contravenţională, aplicându-se o sancţiune contravențională in valoare de 5.000 lei,  iar ca măsură complementară s-a dispus confiscarea valorică a cantităţii de 6,70 mc lemn foc răsinoase în valoare de 817,40 lei.


Intră acum și în grupul de