IPS Calinic explică cine poate primi Ordinul „Sf. M. Mc. Ioan cel Nou de la Suceava”


Intră acum și în grupul de

Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, IPS Calinic, a explicat condițiile pentru acordarea Ordinului „Sf. M. Mc. Ioan cel Nou de la Suceava” după ce a primit o întrebare din partea unui credincios.

„Ordinul „Sfântul Mare Mucenic Ioan cel Nou de la Suceava” se acordă, în baza unei propuneri venite din partea Chiriarhului, a Episcopului-Vicar, a Cancelariei Eparhiale sau a Cancelariilor Protopopești, clericilor sau mirenilor cu o activitate bogată privind „cultivarea valorilor creștine și activitatea mărturisitoare întru Hristos și Biserică”, dar și pentru că acele persoane „și-au îndeplinit cu devotament slujirea lor și și-au fundamentat credința ortodoxă pe înțelegerea Evangheliei, mărturisind-o curajos semenilor săi prin faptă și cuvânt”. Motivația acordării Ordinului „Sfântul Mare Mucenic Ioan cel Nou de la Suceava” este însoțită de CV-ul celui propus, care se analizează în permanența Cancelariei Eparhiale”, a arătat IPS Calinic.

În luna februarie, IPS Calinic preciza că această distincție se conferă, la propunerea părinților protopopi sau consilieri, sau la propunerea arhiereilor eparhiei, preoților meritorii, precum și persoanelor care susțin lucrarea Bisericii, pe plan cultural, social, filantropic, edilitar etc.


Intră acum și în grupul de