Trei femei din Dornești care furau bijuterii și bani din locuințe din Rădăuți au fost arestate. Ca să intre în case pretindeau că oferă flori din partea Primăriei


Intră acum și în grupul de
Sursa foto: Masterfile Royalty-Free

Trei femei cu vârste între 31 și 33 de ani din Dornești au fost arestate și sunt acuzate de furt din locuințe.

Potrivit procurorilor rădăuțeni, în perioada 19 ianuarie-9 aprilie 2022 pe rolul Parchetului de pe lângă Parchetul de pe lângă Judecătoria Rădăuţi au fost înregistrate şase cauze penale în care s-au efectuat cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de furt calificat, în special furturi din locuinţe.

Prin ordonanţele procurorului toate cele şase cauze au fost reunite pentru continuarea cercetărilor.

Prin ordonanţa procurorului din data de 10 aprilie 2022 s-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de două persoane de sex feminin, pentru săvârşirea a cinci infracţiuni de furt calificat şi faţă de a treia persoană de sex feminin pentru săvâşirea a patru infracţiuni de furt calificat.

Anchetatorii arată că în perioada ianuarie 2020-aprilie 2022, la diferite intervale de timp, cele trei femei în baza unor înţelegeri prestabilite s-au deplasat la domiciliile unor persoanelor vătămate de pe raza municipiului Rădăuţi, fiind vizate în special persoane cu vârste cuprinse între 82-95 de ani, unde, profitând de vârsta înaintată, una dintre ele, sub diferite  pretexte,  respectiv că desfăşoară o campanie umanitară, că oferă flori din partea primăriei sau că distribuie măşti chirurgicale, intra în domiciliu şi o ţinea ocupată pe persoana vătămată într-o cameră din interiorul imobilului, timp în care celelalte două inculpate pătrundeau în interior fără drept şi sustrăgeau diferite sume de bani şi bunuri, în principiu bijuterii.

Prejudiciile cauzate fiind cuprinse între sumele de 500 de euro şi 11450 de euro.

În data de 9 aprilie 2022  cele trei au fost reţinute pentru o perioadă de 24 de ore după ce au furat unui bătrân din Rădăuți 4000 de lei.

În data de 10 aprilie 2022 procurorul de caz a formulat propunere de luare a măsurii arestării preventive pentru o perioadă de 30 de zile faţă de acestea, propunere care a fost admisă de judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Rădăuţi.

Cercetările continuă în cauză în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi stabilirii răspunderii judiciare.


Intră acum și în grupul de