Ion Lungu spune că mai multe probleme ale administrației locale au fost soluționate în cadrul discuțiilor AMR cu miniștrii Dezvoltării, Mediului și al Educației


Intră acum și în grupul de

Prim-vicepreședintele Asociației Municipiilor din România, primarul Ion Lungu, a anunțat, luni, că o parte dintre problemele administrației publice locale au fost soluționate în cadrul discuțiilor pe care membrii Comitetului director al AMR le-au avut cu trei miniștri din Guvern.

El a spus că a participat la București la Comitetul Director al Asociației Municipiilor din România unde au fost prezenți ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, Cseke Attila, ministrul Apelor,Pădurilor și Mediului, Tancsoz Barna și ministrul Educației, Sorin Câmpeanu.

Totodată, la discuții a fost invitată și președintele  Agenției Naționale pentru Achiziții Publice , Iuliana Feclistov.

Reprezentații Asociației Municipiilor din România au discutat cu reprezentanții guvernamentali despre finanțarea transportului local al elevilor din învățământul preuniversitar, funcționarea și finanțarea învățământului ante-preșcolar, proiectele PNRR gestionate de cele trei ministere pe componenta 15 -Educație, pe componenta 5-Valul Renovării și componenta 10-Fondul local gestionate de Ministerul Dezvoltării, dar și despre stadiul implementării pe componenta 1-Managementul apei, componenta 2-Păduri și protecția biodiversității și componenta 3-Managementul Deșeurilor, gestionate de Ministerul Mediului.

Totodată, s-a discutat despre proiectul Legii privind zonele metropolitane, dar și proiectul Legii de actualizare a preturilor la materiale,energie si a cheltuielilor indirecte

Cu ministrul Mediului a fost aprofundat programul de casare pentru autovehiculele mai vechi de 15 ani cu finanțare egală de la Primarie și de la minister de câte 1.500 de  lei și problema compensării cantitative a energiei electrice produse de autorităților locale prin parcuri fotovoltaice.

Cei prezenți au avut cu președintele ANAP o discuție despre realizarea Unității Centrale de Achiziții(UCA) la nivelul autoritaților locale cu sprijinul ANAP.

„Timp de patru ore au avut loc discuții constructive și profesioniste. O parte dintre problemele ridicate de autoritățile locale și-au găsit rezolvarea în timpul discuțiilor, iar altele vor fi rezolvate în perioada următoare”, a concluzionat Ion Lungu.


Intră acum și în grupul de