Cinci camioane cu ajutoare din Regatul Unit, distribuite către centre din Ucraina și România prin Centrul USV de consiliere a refugiaților


Intră acum și în grupul de

Sute de voluntari, profesori şi studenţi, din cadrul Centrului USV de consiliere a refugiaţilor, coordonat de prof.univ.dr. Mihai Dimian s-au implicat, încă de la începutul conflictului de pe teritoriul Ucrainei,  în sprijinirea refugiaților, acumulându-se mii de nopţi de cazare şi mese oferite gratuit refugiaţilor, precum şi zeci de mii de ore de traducere, consiliere a refugiaţilor, sortare şi distribuire a ajutoarelor.

Centrul USV de consiliere a refugiaţiilor a mulțumit, marți, echipei de sprijin de la Speednet International Ltd (Hereford, Regatul Unit), coordonată de Mihaela Reynolds, dar și tuturor companiilor şi persoanelor din Regatul Unit care au contribuit până acum la strângerea şi transmiterea către Centrul USV a cinci tiruri de produse umanitare.

Astfel, sub coordonare lector univ.dr. Lucian Gheorghe Păscuţ, aceste produse au fost distribuite către centre de pe teritoriul Ucrainei (din regiunile Cernăuţi şi Viniţa), către centre de refugiaţi din județele Suceava şi Botoşani, dar şi către magazinul cu produse gratuite pentru refugiați amenajat recent la Observatorul Astronomic al USV, care este utilizat zilnic de aproximativ 100 de familii refugiate în zona Sucevei.

La inițiativa lansată de Mihaela Reynolds s-au alăturat și alți oameni inimoși, care au contribuit din plin la realizarea acestui ajutor umanitar: Kofor S.R.L, AVG International Courier, Daisy Day Nursery – Barry, Comcen, Ross on Wye for Ukraine – KTS Crafts, Dunhelm, Tesco, Nuffield hospital Intercity Removals, Haygrove, Hinton 10 Salon, Central Tupsley Community Group, Height Safety, Our Lady Schools, Arkwright Owens, Clear Storage Hereford, împreună cu mulți alți oameni simpli, care, mișcați de situația din Ucraina, au decis să se implice.

Centrul de sprijin al refugiaților din USV a mulțumit și  Așezământului de Copii „Sfântul Ierarh Leontie” din Rădăuți, prin directorul pr. Iustin Tănase şi maica Ecaterina, pentru sprijinul oferit în asigurarea transporturilor, precum şi lui Florin Croitoru şi firmei Global Design Suceava, pentru punerea la dispoziţie a unei hale de depozitare a ajutoarelor.

Această activitate din cadrul Centrului USV a fost posibilă prin efortul studenţilor voluntari implicați în sortarea şi gestionarea ajutoarelor şi magazinului pentru refugiaţi, în special al studenților din cadrul Facultății de Silvicultură a USV şi al Asociaţiei Studenţilor din Universitatea Suceava.

Studenţi USV descărcând la Suceava unul din tirurile cu ajutoare umanitare

Cadre medicale de la spitalul din Viniţa descărcând saltele medicale şi medicamente

Ajutoare distribuite prin intermediul Magazinului pentru refugiaţi, amenajat la Observatorul Astronomic al USV


Intră acum și în grupul de