Ion Lungu spune că autorități locale franceze i-au cerut sprijin pentru a duce ajutoare din Franța în Ucraina. Primăria Suceava a trimis marți al șaselea transport cu ajutoare la Cernăuți


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a anunțat, marți, că municipalitatea suceveană trimite al șaselea  transport cu ajutoare umanitare în Ucraina, la Cernăuți, iar noul transport trimis conține circa 5 tone de produse  alimentare de strictă necesitate precum făină albă, mălai, zahăr și ulei de floarea soarelui.

Până în prezent Primăria Suceava a trimis peste 30  tone de produse alimentare la Cernăuți.

Lungu a mai anunțat că a avut o întâlnire cu autorități locale din Franța, din apropierea Parisului la care a participat prof. univ. Sanda Maria-Ardeleanu,  în calitate de reprezentat al  Alianței Franceze de la Suceava și cu prezenta subprefectului Cristian Șologon, în cadrul căreia reprezetanții administrației locale franceze au cerut sprijin pentru a duce ajutoare umanitare în Ucraina și în mod special la Cernăuți.

El a menționat că acestora li s-a arătat toată disponibilitatea în acest sens.

Mai mult, Ion Lungu a spus că și în cadrul Comitetului Director al AMR  s-a pus în discuție ajutotarea unor orașe din Ucraina și Republica Moldova în aceste momente dramatice.

Astfel, în urma discuțiilor avute, municipiul Cluj Napoca a anunțat că se va înfrăți cu orașul Cernăuți și va trimite ajutoare umanitare acolo.


Intră acum și în grupul de