Ion Lungu vede „invidie și răutăți” la cei care contestă roata panoramică: Niște oameni care nu sunt cei mai morali să vorbească despre cum să cheltuiesc eu banii de la Primărie


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a anunțat  că miercuri se desfășoară licitația pentru montarea unei roți panoramice pe platoul Cetății de Scaun a Sucevei și a apreciat că cei care contestă proiectul nu au calitatea morală să o facă.

Lungu a declarat că Primăria Suceava și-a depus dosarul pentru candidatura orașului pentru a fi destinația anului în turism, un proiect al Ministerului Antreprenoriatului și Turismului, dar recunoaște că nu are pretenția să câștige titlul deși Suceava a fost desemnată destinație europeană de excelență în turism.

El a spus că municipiul Suceava are mai multe atuuri pentru a fi destinație de turism având Cetatea de Scaun, muzee, monumente istorice, zone de agrement și care se înscrie, ca perspectivă, de oraș inteligent.

„Eu cred în această strategie de turism, în atuurie pe care noi le avem, brand-ul Bucovina, Suceava-poartă de intrare în Bucovina, dar și acele atuuri pe turismul de patrimoniu, cultural, ecumenic, pe cel de agrement și nu în ultimul rând, de shopping”, a declarat primarul.

Ion Lungu a anunțat că în cursul zilei de miercuri se desfășoară licitația pentru montarea unei roți panoramice pe platoul Cetății de Scaun.

„Am văzut atâta vâlvă prin oraș de niște oameni care nu sunt cei mai morali să vorbească despre cum să cheltuiesc eu banii de la Primărie și nu vreau să dezvolt subiectul. Am văzut multe orașe din România și foarte multe orașe din vest au aceste roate (roți, n.r.) panoramice. Am văzut mici „Disneyland-uri”, nu vorbesc de cele mari de la Paris, Londra, Viena sau la Milano. (Singurul Disneyland din Europa este la Paris, restul fiind parcuri de distracție tematice n.r.). Orășele mai mici din Europa au adevărate „Disneyland-uri” mai mici, iar noi cumpărăm o roată panoramică. Dați-mi voie să vă spun că eu văd că e vorba de invidie. Despre asta este vorba. Vrem să facem- din partea celor care protestează din partea Primăriei- răutăți. Eu cred în această strategie de turism. Este un obiectiv de turism important în strategia noastră de turism și nu văd un capăt de țară mai ales că este o investiție multianuală. Așa cum este concepută și în caietul de sarcini și cum sunt prevăzute termenele de livrare se va întinde pe doi ani de zile”, a declarat Lungu.

El a subliniat că merge înainte cu strategia de turism care prevede zone de agrement, iar roata panoramică face legătura cu Parcul Șipote unde este prevăzută „o roată tiroliană” (funicular n.r.) care să urce până la Cetatea de Scaun.

Ion Lungu este încrezător că activitatea de turism din municipiul Suceava se va dezvolta și va reprezenta o parte importantă din activitatea economică a municipiului.


Intră acum și în grupul de