Lungu, mesaj către cei care cred că se răzbună pe primar dacă vandalizează lămpile din zona de agrement din lunca Sucevei:  Sunt proiectele sucevenilor, nu-s ale noastre. Sunt ale municipiului, ale oamenilor, ale cetățenilor.


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a transmis, miercuri, sucevenilor să întrețină zonele de agrement din municipiu pentru că sunt proiecte ale cetățenilor și că prin distrugerea unor lămpi nu se răzbună pe primar sau pe Primărie.

Lungu a spus că municipalitatea suceveană a intrat în parteneriat cu Apele Române și cu Agenția de Mediu și Ministerul Mediului în programul „Curățăm România”.

El a menționat că a discutat cu directorul Apelor Române din Suceava, iar în 15 aprilie va fi organizată o acțiune de colectare a gunoaielor de pe malul râului Suceava în zona lucrărilor de regularizare și îndiguire care s-au făcut pe râul Suceava.

Primarul a mai spus că Ministerul Mediului prin Garda de Mediu a anunțat și o sesiune de proiecte fiind prevăzută suma de 27 de milioane de lei pentru finanțarea acestor proiecte și a arătat că municipalitatea suceveană poate accesa 24.000 de lei.

„Sigur, vom încerca să atragem niște asociații de voluntari care se implică în aceste campanii de curățenie să le motivăm, să le mobilizăm”, a arătat Lungu.

El a menționat că Primăria va depune acest proiect împreună cu aceste asociații, termenul de depunere fiind 6 iunie 2022.

„Pe lângă campania de curățenie pe care am făcut-o în oraș, pe străzi, în parcuri, în zone de agrement. Zona de agrement Tătărași și de pe malul râului Suceava sunt deschise”, a spus Lungu.

El a menționat că Primăria face acțiuni de întreținere a curățeniei acolo și a făcut un apel la suceveni să păstreze curățenia și să nu vandalizeze.

„În zona de agrement de pe malul râului Suceava au fost vandalizate foarte multe becuri de iluminat care sunt puse la sol. Nu vreau să mai comentez despre mentalitatea unora. Parcă se răzbună pe Primărie sau pe Lungu. Sunt proiectele sucevenilor, nu-s ale noastre. Sunt ale municipiului, ale oamenilor, ale cetățenilor”, a subliniat Lungu.


Intră acum și în grupul de