Garda Forestieră Suceava a depistat intrări fictive de material lemnos la o firmă din Mălini. Au fost aplicate amenzi de 33.000 de lei și confiscată valoric o cantitate de peste 110 mc de material lemnos


Intră acum și în grupul de

Garda Forestieră Suceava împreună cu polițiștii din cadrul Biroului Protecția Fondului Forestier și Piscicol, au efectuat, în baza mai multor informații, în perioada 06 – 14 aprilie, verificări specifice la un operator economic care își desfășoară activitatea în zona Iesle din comuna Mălini.

Inspectorul șef al Gărzii Forestiere Suceava, Mihai Gășpărel, a precizat că în cadrul verificărilor echipa de control a identificat intrări fictive de material lemnos.

El a explicat că au fost documentate și demonstrate, cu ajutorul informațiilor generate de aplicația SUMAL 2.0 și a imaginilor generate de camerele video fixe existente pe traseu, două transporturi de materiale lemnoase totalizând un volum de 90 mc buștean rășinoase, având ca expeditor un operator economic din județul Bacău și ca destinatar un operator economic din Mălini, județul Suceava.

În urma verificărilor a fost recalculat stocul scriptic aferent punctului de lucru deținut de către operatorul economic din Mălini, prin diminuarea cu cantitățile aferente celor două așa zise „transporturi”.

În acest fel, a rezultat faptul că operatorul economic deține fără proveniență legală în depozitul societății cantitatea de 112,49 mc buștean rășinoase, foioase și cherestea rășinoase.

În acest caz echipa de control a procedat la sancționarea operatorului economic cu amenzi ce totalizează 33.000 lei și a dispus confiscarea valorică a materialelor lemnoase în cauză, a căror valoare totalizează 21.801 lei.

„Garda Forestieră Suceava atrage din nou atenția că faptele ilegale din domeniul forestier sunt şi vor fi drastic pedepsite, în perioada următoare urmând a se intensifica acest tip de controale”, a conchis Mihai Gășpărel.


Intră acum și în grupul de