VIDEO//Protest la Primăria Suceava cu „Roata panoramică” a problemelor sucevenilor ce pot fi soluționate cu milionul de euro alocat instalării unei roți panoramice la Cetatea de Scaun


Intră acum și în grupul de

Membrii ai Asociației Comunitare Urbanism și Mobilitate (ACUM) au organizat, vineri după amiaza, un protest în fața sediului Primăriei Suceava contestând oportunitatea investirii sumei de peste un milion de euro într-o roată panoramică în condițiile în care municipiul are probleme nerezolvate mult mai importante.

„Am făcut o roată panoramică din problemele sucevenilor care pot fi soluționate cel puțin parțial cu milionul de euro alocat vestitei roți panoramice. Am vrut să facem un protest decent, dar să dăm totuși un semnal că lucrurile nu sunt bune”, a declarat activistul civic Alin Opincaru.

El a spus că nu a văzut comentarii pozitive față de ambiția lui Ion Lungu de a instala o roată panoramică pe platoul Cetății de Scaun.

„Nu contest roata panoramică în sine, ca proiect, ci momentul investiției când vedeți câte probleme are Suceava. El ca proiect poate fi un proiect extraordinar, deși mulți dintre noi ne îndoim, dar nu avem o problemă cu proiectul în sine, ci cu oportunitatea”, a spus Opincaru.

El a arătat că deși s-a confirmat ceea ce se știa despre atribuirea lucrării, administrația a mers mai departe.

„Nu mai spun că știam de o lună-trei săptămâni, cine va fi câștigătorul, știm ce background are, dar administrația nu răspunde pozitiv la lucrurile astea. Era decent când vezi că două mii de oameni s-au exprimat într-un anumit fel să chemi un reprezentant al lor, pe cine vrei tu, să le prezinți argumente economice, financiare, administrative, urbanistice prin care să demonstrezi că acea roată e un lucru benefic. Nu doar că nu s-a întâmplat acest lucru, ci a fost o ignorare totală”, a spus Opincaru.

Un alt protestatar, Tudorel Creangă, a adăugat că Suceava are lucruri mult mai importante în acest moment decât o roată panoramică.

„Cu acești bani se pot face multe în orașul acesta care arată mizerabil”, a spus Creangă.

Un alt protestatar a arătat că banii sucevenilor trebuiesc folosiți pentru investiții și nu pentru cheltuieli.

„Noi banii noștri nu-i vrem cheltuți, ci investiți pentru că avem nevoie de investiții. Punct”, a spus protestatarul.

Alin Opincaru a adăugat că mai mulți oameni cu care a vorbit au apreciat că acoperirea patinoarului ar fi o investiție care ar aduce mai mulți bani decât o roată panoramică

„Tu bagi acum un milion de euro într-o roată panoramică în care dacă se dau toți sucevenii strângi 400.000 de euro.Financiar va fi un dezastru total”, a arătat el.

Alin Opincaru a mai spus că cei care au organizat protestul nu au dorit să fie foarte mulți la această acțiune pentru că nu și-au dorit să intre în conflict cu cei din Primărie.

„Ar fi fost destul de ciudat să fim aici 100, dar s-ar putea să fim o mie data viitoare”, a precizat acesta.

El a explicat că au fost prezentate 26 de probleme ale municipiului pentru că roata panoramică are 26 de cabine.

La protest a fost prezent și activistul civic Andrei Bacoș care a prezentat vineri mai multe probleme care necesită rezolvare imediată din partea municipalității.


Intră acum și în grupul de