Masuri anticriza, indentificate la Salzburg


Intră acum și în grupul de

Principala temă a dezbaterilor din cadrul Conferinţei regiunilor şi oraşelor europene de la Salzburg, organizată de Institutul Regiunilor Europene şi la care a participat săptămâna trecută şi vicepreşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Vasile Ilie, a fost cea legată de criza care afectează regiunile europene.

Potrivit lui Ilie, printre măsurile identificate de participanţi pentru ieşirea din criză a regiunilor europene se numără scăderea impozitelor, austeritatea extremă sau reducerea numărului de posturi din administraţie după analize sectoriale temeinice.

Vicepreşedintele CJ Suceava a arătat că preşedintele IRE, dr. Franz Schausberger, a apreciat că printre măsurile de ieşire din criză ar trebui să fie scăderea numărului comunelor şi oraşelor, o mai mare centralizare a deciziei, creşterea numărului de parteneriate între regiunile europene, dar şi creşterea transparenţei bugetelor locale şi ale Uniunii Europene. Totodată, Ilie a mai spus că, în cadrul întâlnirii, comisarul european pentru politică regională, Johannes Hahn, a apreciat că actuala criză arată punctele slabe ale UE, subliniind că Uniunea stabileşte în prezent strategia până în 2020 ţinând cont de provocările actuale. Hahn a subliniat că UE are nevoie de o politică flexibilă a regiunilor, a mai adăugat vicepreşedintele CJ Suceava.


Intră acum și în grupul de