România a donat Ucrainei, prin centrul logistic de la Suceava, 11 ambulanțe ce vor fi folosite pentru evacuarea răniților și acordarea ajutorului medical de urgență


Intră acum și în grupul de

Un număr de 11 ambulanțe din care nouă din dotarea Serviciilor Județene de Ambulanță și două din dotarea SMURD – au fost donate de România serviciilor de urgență din Ucraina. Acțiunea umanitară s-a derulat prin intermediul HUB-ului logistic operaționalizat la Suceava, a precizat purtătorul de cuvânt al ISU Suceava, cpt. Alin Găleată.

El a spus că autospecialele sunt complet echipate și funcționale și vor fi folosite pentru evacuarea răniților și acordarea ajutorului medical de urgență.

Potrivit acestuia, donarea către partea ucraineană a celor 11 ambulanțe a fost aprobată la finalul lunii trecute, la propunerea CNSU, prin Hotărâre de Guvern.

Din partea autorităților locale, la acțiune au fost prezenți prefectul județului Suceava, Alexandru Moldovan, și inspectorul șef al pompierilor militari suceveni, colonelul Costică Ghiață.

Departamentul pentru Situații de Urgență, sub egida Mecanismului European de Protecție Civilă a deschis primul Centru Logistic European pentru primirea, depozitarea, manipularea și transferul asistenței umanitare oferită de statele membre către Ucraina, în județul Suceava.


Intră acum și în grupul de