CJSU Suceava a dispus măsuri pentru fluidizarea traficului auto în PTF Siret. Autovehiculele reținute în vamă și care blochează culoarele de tranzitare vor fi relocate


Intră acum și în grupul de

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Suceava (CJSU) a avut, marți, în Vama Siret, o ședință tehnică generată de necesitatea fluidizării traficului auto din PTF Siret.

Potrivit unui comunicat al Prefecturii Suceava, în urma discuțiilor dintre autoritățile române și cele ucrainene, s-a ridicat problema creșterii, în viitorul apropiat, a traficului rutier de mare tonaj, în special cu ajutoare umanitare, care va tranzita granița prin Punctul de trecere a frontierei Siret.

În consecință, pentru fluidizarea traficului, s-a analizat problema deblocării culoarelor de tranzitare ale PTF Siret, care în momentul de față sunt blocate de autovehiculele reținute în vamă, în vederea clarificării situației lor și/sau punerii lor în valoare.

Autovehiculele respective care blochează zonele vizate vor fi relocate pe alte spații, astfel încât traficul în PTF Siret să fie fluidizat și optimizat.

De asemenea, tot în cadrul ședinței tehnice, s-a dispus asigurarea controlului fitosanitar non-stop astfel încât să nu existe situații în care autovehiculul verificat, din acest punct de vedere, să blocheze traficul în zona vămii Siret.

Sursa citată subliniază că  autoritățile responsabile, cu sprijinul structurilor cu funcții suport din cadrul CJSU Suceava, vor aplica măsurile necesare pentru rezolvarea problemelor identificate și pentru a asigura fluidizarea traficului de mare tonaj în PTF Siret.


Intră acum și în grupul de