Ion Lungu despre inițiativa de demitere a sa din funcție: Este un demers corect, democratic, dar arată neprofesionismul USR. În Săptămâna Mare când lumea vrea liniște și pace tu vii și ceri suspendarea primarului


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat, miercuri, că nu are niciun fel de emoție legată de inițiativa pornită de la președintele organizației municipale USR Suceava, Gianina Ursu, de începere a procedurilor de demitere a lui din funcție prin referendum.

„Este un demers, corect, normal, e prevăzut în Constituție. E democratic. Bucuroși le-om duce toate. Nu am niciun fel de emoție. Ca om văd cât de neprofesioniști sunt cei de la USR în politică. În Săptămâna Mare când lumea vrea liniște și pace tu vii și ceri suspendarea primarului. Nu comentăm”, a spus Lungu.

El a menționat însă că a văzut că poziția președintelui organizației județene USR Suceava, Gheorghiță Mîndruță este alta.

„Am avut o discuție cu președintele USR. Mi-a spus că nu susține acel punct de vedere, că nu este un punct de vedere al organizației municipale cum s-a erijat o doamnă să spună, ci este un punct de vedere personal al acelei doamne”, a spus Lungu.

El a arătat că nu vrea să interfereze în problemele interne din USR.

„Ca atare, eu ca fost membru vechi de Partid Comunist, era un paragraf cu „neamestecul în treburile interne”. Nu vreau să mă amestec în treburile interne din USR”, a spus primarul.

Ion Lungu a subliniat că nu are o problemă legată de această propunere de demitere a sa prin referendum local.

„Nu am niciun fel de problemă, niciun fel de emoție, niciun fel de supărare. Este corect, normal, democratic”, a conchis Ion Lungu.

Președintele organizației municipale USR Suceava, Gianina Ursu, a anunțat, marți, că organizația municipală USR Suceava a anunțat că a decis să declanșeze procedura de demitere prin referendum a primarului Sucevei, Ion Lungu.

„După o îndelungă chibzuință, consultând opiniile societății civile, filiala municipală USR Suceava a decis începerea demersurilor pentru demiterea prin referendum a primarului Sucevei, Ion Lungu”, a anunțat USR Suceava pe pagina de socializare.

„Sfidătoarea roată panoramica, în condițiile în care Suceava este murdară, învechită și prost gospodărită este picatura care a umplut paharul nemulțumirilor noastre și ale sucevenilor. Cei 18 ani de mandat al primarului Lungu, ani în care Suceava a ratat șansa să devină un oraș cochet, curat si modern ne obligă să spunem : Opriți-l pe Ion Lungu! Suceava s-a săturat de o administrație locală neperformantă, lipsită de transparență și incapabilă de schimbare în folosul oamenilor!”, a transmis USR Suceava.

Pe de altă parte, președintele organizației județene USR Suceava, senatorul Gheorghiță Mîndruță, a anunțat, marți, printr-un comunicat de presă, că solicită demisia președintelui organizației municipale USR Suceava, Gianina Ursu, pentru inițiativa de a lansa procedura de demitere a primarului Ion Lungu.

Mîndruță spune că a aflat cu surprindere de pe un grup de socializare că filiala municipală USR Suceava a început o procedură de demitere a primarului Ion Lungu care a anunțat că „după o îndelungă chibzuință și consultand opiniile societății civile  filiala municipiului USR SV a decis începerea demersurilor pentru demiterea prin referendum a primarului Sucevei, Ion Lungu”.

Președintele USR Suceava arată că momentul este inoportun, deși nu neagă că acesta ar trebui demis.

„Poate că Ion Lungu nu a livrat în acești ani de primărie conform așteptărilor sucevenilor. Poate că ar trebui demis. Cu siguranță, roata panoramică și alte proiecte inițiate de domnia sa nu sunt necesare și nici măcar benefice municipiului Suceava. Acest demers este unilateral și asumat numai de către președintele filialei municipale USR Suceava, Gianina Ursu. El nu reprezintă punctul de vedere al filialei județene USR Suceava și nici al celei municipale, deoarece decizia nu a fost luată în urma unei adunări generale statutare”, a arătat Mîndruță.


Intră acum și în grupul de