Prefectura Suceava anunță că traficul cargo în PTF Siret începe să se fluidizeze


Intră acum și în grupul de

Prefectura Suceava a anunțat, miercuri, că în urma ședinței de marți a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Suceava (CJSU), generată de necesitatea fluidizării traficului auto din PTF Siret, a fost deblocată parcarea administrată de DSVSA și este în curs de finalizare evacuarea autoturismelor imobilizate în zona cargo.

Sursa citată arată că aceste măsuri, coroborate cu suplimentarea resursei umane angrenate în operațiunile specifice de control în punctul vamal au condus la o îmbunătățire evidentă a condițiilor de trafic, în intervalul 19.04 ora 8.00 – 20.04 ora 8.00 prin PTF Siret fiind procesate 235 de autotrenuri.

Din informațiile avute la dispoziție, pe sensul de intrare în țară mai sunt circa 130 de camioane, coloana fiind de aproximativ 3 km.

„Autoritățile române și cele ucrainene rămân în contact permanent, astfel încât traficul în PTF Siret să fie fluidizat și optimizat, cu atât mai mult cu cât în viitorul apropiat există posibilitatea creșterii valorilor de trafic rutier de mare tonaj, în special cu ajutoare umanitare”, a precizat Prefectura Suceava.


Intră acum și în grupul de