Măsuri pentru întărirea dispozitivului de supraveghere şi control la frontiera de stat. Două sute de polițiști de frontieră suceveni vor fi zilnic la datorie în perioada Sărbătorilor Pascale

Având în vedere că ne aflăm în perioada premergătoare Sărbătorilor Pascale, la nivelul Poliției de Frontieră Române au fost dispuse măsuri pentru întărirea dispozitivului de supraveghere şi control la frontiera de stat, iar polițiștii de frontieră acționează alături de celelalte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne, în vederea asigurării unui climat de ordine şi siguranţă publică în zona de competenţă, anunță purtătorul de cuvânt al Poliției de Frontieră Suceava, comisar șef Ilie Poroch-Serițan.

El a menționat că în  perioada Sărbătorilor Pascale,  la  nivelul structurilor  Poliției de Frontieră Suceava din cadrul I.T.P.F.Sighetu Marmației,  în zona de frontieră – 30 km interior de la linia de frontieră cât și  în punctele de frecere a frontierei, aproximativ 200 polițiști de frontieră vor desfăşura zilnic, activităţi de supraveghere şi control la frontiera de stat, controlul documentelor de călătorie  în punctele de trecere precum şi pentru prevenirea şi combaterea infracţionalităţii transfrontaliere.

Poroch-Serițan a arătat că, în prezent, prin P.T.F. Siret, tranzitul autoturismelor şi al persoanelor se derulează în condiţii normale pentru această perioadă, fără a se înregistra blocaje sau timpi mari de aşteptare, dar dacă situaţia o impune, vor fi suplimentate arterele de control pe sensul de ieşire sau intrare în ţară, după caz, până la capacitatea maximă permisă de infrastructura punctului de trecere a frontierei.

El a menționat că de asemenea, pentru operativitate, poliţiştii de frontieră au în dotare staţii mobile de control care pot fi folosite în punctul de trecere a frontierei când se înregistrează un trafic crescut.

Comisarul șef Ilie Poroch-Serițan a precizat că reprezentanţii Poliției de Frontieră  menţin permanent legătura cu autorităţile de frontieră  ucrainene, astfel încât orice eveniment  produs la frontieră  să fie cercetat în comun, în vederea  dispunerii măsurilor legale ce se impun.

În perioada Sfintelor Sărbători de Paște, traficul de călători şi autoturisme prin P.T.F. Siret se va desfăşura în condiţii normale, iar controlul de frontieră se va efectua în conformitate cu prevederile legislației naționale  și comunitare, a menționat sursa citată.

Poroch-Serițan a recomandat cetăţenilor români şi străini care trebuie să tranziteze frontiera națională în această perioadă  să folosească toate punctele de frontieră deschise în regim internaţional și să consulte aplicaţia Trafic on-line, disponibilă pe pagina de internet a Poliției de Frontieră – www.politiadefrontiera.ro.