Incendiu în Burla: O femeie a murit după ce a  făcut stop cardio respirator în ambulanța care o transporta la spital

O femeie a murit, joi după amiaza, în urma unui stop cardio respirator la Burla în timp ce pompierii acționau să stingă incendiul care i-a cuprins gospodăria.

Potrivit sergent major Radu Gabriel din cadrul ISU Sucava, un incendiu a izbucnit joi după amiaza într-o gospodărie din localitatea Burla.

Au intervenit pompierii militari ai Detașamentului de Pompieri Rădăuți, ai Gărzii de Intervenție Siret și cei ai Gărzii de Intervenție Solca, împreună cu lucrători ai Serviciilor Voluntare pentru Situații de Urgență Volovăț, Voitinel, Milisăuți, Horodnic de Sus și Frătăuții Noi cu 11 autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD B2, cu sprijinul unui echipaj al Serviciului de Ambulanță Județean.
La sosirea echipajelor de pompieri ardeau generalizat casa de locuit, anexele gospodărești și o construcție cu destinație magazin, flăcările fiind propagate la anexele gospodăriilor învecinate.
Au fost afectate trei gospodării în diferite proporții, pe o suprafață totală de aproximativ 500 de metri pătrați. În incendiu au pierit și 9 porci.
Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost de natură electrică (efect termic al curentului electric).

Pe timpul intervenției, patru persoane au necesitat îngrijiri medicale.

Una dintre acestea a fost preluată de către un echipaj SMURD și transportată la spital.

O a doua victimă, o femeie în vârstă de 68 de ani, a fost preluată de un echipaj al Serviciului de Ambulanță Județean Suceava.

Pe fondul unor afecțiuni preexistente, femeia a întrat în stop cardiorespirator, iar în ciuda manevrelor de resuscitare, după aproximativ o oră, femeia a fost declarată decedată.

Celelalte două persoane au refuzat transportul la spital.