Lumina Sfântă s-a pogorât la Sfântul Mormânt de la Ierusalim și va ajunge la Suceava în această seară de unde va fi trimisă și în Ucraina


Intră acum și în grupul de

Lumina Sfântă a fost primită la Ierusalim, la Mormântul Domnului în jurul orei 14.31.

După pogorârea Sfintei Lumini, Preafericitul Părinte Teofil al III-lea, Patriarhul Ierusalimului, a ieșit din Sfântul Mormânt și a oferit Lumina Sfântă tuturor celor prezenți.

O delegație a Patriarhiei Române condusă de de Superiorul Aşezămintelor Patriarhiei Române la Locurile Sfinte, părintele arhimandrit Teofil Anăstăsoaie, va aduce în România Lumina Sfântă de la biserica Sfântului Mormânt.

După ce avionul delegației Patriarhiei Române va ateriza la București în jurul orei 18:30 Lumina Sfântă va fi împărțită episcopiilor care și-au trimis reprezentanți pentru a o distribui în țară.

Avionul care va aduce Lumina Sfântă la Suceava de la Ierusalim  urmează să aterizeze la Suceava după ora 20:00 și să fie împărțită de PS Damaschin Dorneanul preoților veniți din județul Suceava, dar și din județele limitrofe precum și din Ucraina pentru ca apoi să fie împărțită credincioșilor la slujba de Înviere.


Intră acum și în grupul de