VIDEO-FOTO//Lumina Sfântă a fost adusă pe Aeroportul Suceava și va fi distribuită în Suceava, Botoșani, Neamț, dar și la Cernăuți


Intră acum și în grupul de

Lumina Sfântă a fost adusă sâmbătă seara pe Aeroportul Suceava de o delegație a Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuților şi a fost oferită de PS Damaschin Dorneanul preoților care o vor distribui în Suceava, Botoșani, Neamț, dar şi în regiunea ucraineană Cernăuți.

Câteva zeci de preoţi au venit sâmbătă seara pe Aeroportul Suceava pentru a prelua Lumina Sfântă de la Ierusalim care a fost luată de la București de o delegaţie a Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor.

Pe aeroport s-au aflat la aterizarea avionului ce a adus Lumina Sfântă, PS Damaschin Dorneanul, episcop-vicar al Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor, președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, vicepreşedintele CJ Suceava Niculai Barbă, prefectul Alexandru Moldova, dar și primarul Sucevei, Ion Lungu.

Lumina Sfântă a Învierii a ajuns la Suceava

Lumina Sfântă a Învierii a ajuns la Suceava

Publicată de NewsBucovina.ro pe Sâmbătă, 23 aprilie 2022

PS Damaschin Dorneanul a preluat Lumina Harică şi a distribuit-o preoţilor prezenţi pe aeroportul sucevean.

Pentru ca Lumina Sfântă să ajungă în fiecare parohie, preoții care au fost la aeroport se deplasează pe traseele deja stabilite spre protoeriile din arhiepiscopie şi oferă lumină preoţilor din aceste zone.

Lumina Sfântă de la Ierusalim este adusă în Suceava din anul 2009 la inițiativa președintelui CJ Suceava, Gheorghe Flutur.


Intră acum și în grupul de