Acasă Actualitate Suceava, primul judet in care se remasoara granitele intre localitati

Suceava, primul judet in care se remasoara granitele intre localitati


Intră acum și în grupul de

Problema delimitării administrativ-teritoriale apărută între unele localităţi din judeţ va fi clarificată, a declarat joi directorul Oficiului Judeţean de Cadastru şi Publicitate Imobiliară (OCPI) Suceava, Romică Andreica, care a anunţat că instituţia pe care o conduce lucrează la un proiect care vizează remăsurarea graniţelor între localităţi şi stabilirea exactă a limitelor între cele 114 unităţi administrative-teritoriale sucevene.

“Au fost foarte multe cazuri de-a lungul timpului când se certau primarii în funcţie de culoarea politică, se certau în funcţie de afinităţile personale. Localităţile vor fi remăsurate şi înscrise într-un sistem digital. Acum funcţionăm după un decret de
42 de ani, decretul 2 din 1968 doar pe bază grafică. Nu a existat nici o bază digitală sau hartă. Graniţele s-au trasat uneori cu un creion mai lat alteori cu un pix mai mic şi întotdeauna au existat suspiciuni de delimitare. Au fost multe cazuri în care s-au dat titluri de proprietate de pe un teritoriu pe altul. Cu această ocazie se vor regla toate aceste lucruri şi nu vor mai fi dispute în funcţie de culoarea politică a unui primar sau a altuia. Toţi primarii sunt foarte bucuroşi pentru că întotdeauna erau dispute intercomunale”, a explicat şeful OCPI Suceava, care a ţinut să precizeze că Suceava este primul judeţ din ţară unde se desfăşoară o acţiune de clarificare a graniţelor între localităţi.



Andreica a mai arătat că după finalizarea acestei acţiuni se vor regla şi limitele între judeţe ştiut fiind faptul că între judeţul Suceava şi judeţele Botoşani, Iaşi, Neamţ, Bistriţa-Năsăud şi Maramureş au existat litigii de-a lungul timpului.


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version