Un adăpost de animale din Văratec a fost mistuit de un incendiu. Pompierii au salvat casa de locuit și un alt adăpost de animale


Intră acum și în grupul de

Pomperii militari ai Detașamentului de Pompieri Suceava, împreună cu lucrători ai Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Dumbrăveni, au intervenit în noaptea de marți spre miercuri cu patru autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD B2 pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la un adăpost de animale din localitatea Văratec.

Potrivit sergent-major Radu Gabriel din cadrul Compartimentului Informare și Relații Publice din ISU Suceava, la sosirea echipajelor, ardea generalizat adăpostul de animale cu pericol de propagare la o casă de locuit, dar și la un alt adăpost de animale.

Pe timpul intervenției, pompierii paramedici SMURD au acordat primul ajutor medical unei femei în vârstă de 56 de ani, care a suferit un atac de panică. Ulterior, aceasta a refuzat transportul la spital.

În incendiu au ars adăpostul de animale pe o suprafață de aproximativ 200 de metri pătrați și trei bazine din plastic și s-au degradat instalațiile sanitare și electrice.

În incendiu a pierit o bovină.

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost de natură electrică (efect termic al curentului electric).

Incendiul a fost lichidat după o intervenție de aproape patru ore, iar pompierii au salvat casa de locuit și adăpostul de animale învecinat.


Intră acum și în grupul de