Posturile de conducere de la DSP Suceava, scoase la concurs de ANFP


Intră acum și în grupul de

Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici (ANFP) a scos la concurs cele trei posturi cu funcţii de conducere de la Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Suceava, respectiv director executiv, director executiv adjunct de sănătate şi director executiv adjunct economic publică. Potrivit site-ului ANFP, în perioada 25-27 octombrie 2010 vor avea loc concursurile pentru funcţiile de „director executiv al Direcţiilor de Sănătate Publică ale judeţelor Caraş Severin, Călăraşi, Mureş, Neamţ, Olt, Prahova, Satu Mare, Sălaj, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timiş, Tulcea, Vaslui, Vâlcea, Vrancea, director executiv adjunct de sănătate publică din cadrul judeţelor Caraş Severin, Călăraşi, Mureş, Neamţ, Olt, Prahova, Satu Mare, Sălaj, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timiş, Tulcea, Vaslui, Vâlcea, Vrancea şi director executiv adjunct economic din cadrul judeţelor Caraş Severin, Călăraşi, Mureş, Neamţ, Olt, Prahova, Satu Mare, Sălaj, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timiş, Tulcea, Vaslui, Vâlcea, Vrancea”.

De o săptămână de zile, DSP Suceava nu are nici un director executiv. Până vineri la prânz, la DSP Suceava nu sosise nici un ordin de numere pentru un nou director interimar deşi instituţia a înştiinţat încă de luni, Ministerul Sănătăţii se situaţia creată. Reamintim că Ministerul Sănătăţii a semnat eliberarea din funcţie a directorului executiv al Direcţiei de Sănătate Publică Suceava, medicul specialist de medicina muncii Ingrid Kruk Irimescu, care, pe data de 14 septembrie, şi-a dat demisia, invocând motive personale, la numai două săptămâni de la numirea sa la conducerea acestei instituţii.

Aceasta a fost eliberată din funcţie vineri, 24 septembrie, însă în locul ei nu a fost nominalizată altă persoană.

Deoarece instituţia nu are ordonator principal de credite care să semneze actele, în mapa directorului s-au adunat teancuri de acte ce trebuiesc semnate, de la facturile pentru utilităţi la contractele pentru programele de sănătate ce trebuiesc semnate cu fiecare spital din judeţ, în parte, contracte pe baza cărora un unităţile trebuie să primească banii pe programe.


Intră acum și în grupul de