Procurorii DNA Cluj cer prelungirea arestării preventive a fostului vicepreședinte al CJ Suceava, Cristinel Crețu

Procurorii DNA Cluj au solicitat Tribunalului Cluj prelungirea mandatului de arestare preventivă în cazul fostului vicepreședinte al CJ Suceava, Cristinel Crețu.

Cristinel Crețu a fost arestat în data de 5 aprilie pentru 30 de zile de Tribunalul Cluj, iar procurorii DNA Cluj au solicitat prelungirea arestării preventive cu alte 30 de zile, urmând ca instanța să se pronunțe luni.

Cristinel Crețu a demisionat din Consiliul Județean Suceava, atât din funcția de vicepreședinte cât și din cea de consilier județean, iar plenul Consiliului Județean Suceava urmează să ia act, vineri, de aceste demisii și să vacanteze locul.

Cristinel Crețu a fost arestat preventiv de Tribunalul Cluj în data de 5 aprilie fiind acuzat de procurorii DNA pentru luare de mită și trafic de influență.

Potrivit anchetei procurorilor DNA Cluj, la începutul lunii decembrie 2020,  vicepreședintele Consiliului Județean Suceava Cristinel Crețu ar fi acceptat și primit, de la administratorul unei societăți comerciale, suma de 40.000 euro, lăsându-l să creadă că va interveni pe lângă persoanele din cadrul Consiliului Județean Suceava cu atribuții de decizie în derularea contractelor de reabilitare de drumuri, astfel încât derularea unui contract încheiat de instituție cu firma administratorului să decurgă în bune condiții, iar plățile să fie făcute la timp. Ulterior, în perioada 16 – 29 martie 2022, Crețu, în legătură cu un alt contract de întreținere a drumurilor județene pentru care avea atribuții de verificare, i-ar fi pretins aceluiași om de afaceri o altă sumă de 40.000 euro, pentru desfășurarea fără impedimente a contractului încheiat de firma acestuia cu Consiliul Județean Suceava. În acest context, la data de 4 aprilie 2022, arată procurorii anticorupție, Cristinel Crețu „ ar fi primit de la omul de afaceri, cu titlu de mită suma de 40.000 euro, moment în care s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante în interiorul clădirii CJ Suceava”