Gheorghe Flutur vrea ca lucrările de modernizare a drumurilor de pe axa Suceava-Iași să se reia cât mai repede: Ne vom ocupa în primul rând ca oamenii să aibă confortul pe care îl așteaptă cât mai repede pe rutele acestea


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat, vineri, în plenul Consiliului Județean Suceava că în ceea ce privește proiectul european ce vizează modernizarea drumurilor de pe axa strategică Suceava-Iași primează ca locuitorii să beneficieze cât mai repede de confortul de care au nevoie.

„În multele proiecte pe care județul Suceava le are am avut puține incidente de acest fel în care au apărut litigii comerciale între beneficiar și constructor. Atunci când sunt lucruri care nu depind de tine și ești pe un proiect european extrem de riguros unde sunt consultanți, sunt proiectanți, unde trebuie să respecți aceste chestiuni, ai aparatul tehnic care poate să dea explicații. În orice moment a dat explicații. Noi suntem acum în instanță cu aceste litigii comerciale”, a spus Flutur.

El a spus că aceste litigii comerciale trebuie tratate ca atare.

„Eu îmi exprim speranța că vom putea relua construcția acestei axe foarte repede pentru că oamenii au un disconfort acolo”, a spus Flutur.

Președintele CJ Suceava a adăugat că pentru neînțelegerile cu unele firme există instanțe.

„Nu am avut niciodată o atitudine decât firească. Am susținut și voi susține mediul de afaceri pentru că nici ei nu trec prin momente ușoare, dar vă asigur că au fost chestiuni care nu au depins de Consiliul Județean Suceava”, a subliniat Flutur.

El a precizat că în februarie 2022 trebuia să existe un procent de peste 80 la sută grad de executare și că a fost de doar 42 la sută.

„Era la jumătate. Nenumărate întâlniri am avut și știți de astea de pe trasee. Nu vreau să intru în mai multe amănunte. Ne vom ocupa în primul rând ca oamenii să aibă confortul pe care îl așteaptă cât mai repede pe rutele acestea. Asta e cel mai important”, a spus Flutur.

El a mai declarat că a existat o procedură de preluare de la constructor a drumului cu o comisie întreagă, cu filmare pentru fiecare traseu.

„Acum facem o expertiză tehnică să poți merge mai departe cu toate aceste etape, conform legislației. Zilnic ne-am aplecat asupra acestor proiecte. A fost problema prețurilor, să zicem, dar și acolo am țipat de fiecare dată: Actualizați-le la inflație, cu indicii de inflație! Sunt oameni care se ocupă direct de asta, îți spun care sunt cifrele. Uneori nu se înțeleg părțile între ele legat de procentul de majorare, dar trebuie să respecți legislația. Din păcate, în țară, s-au mai întâmplat asemenea de incidente de parcurs și pe alte drumuri”, a mai declarat Gheorghe Flutur.


Intră acum și în grupul de