Site-ul Aeroportului Suceava, atacat de hackeri ruși


Intră acum și în grupul de

Grupul de hackeri ruși KillNet a anunțat că a atacat site-urile celor mai importante aeroporturi din România.

Aceștia susțin că motivul ar fi faptul că aeroporturile sunt folosite pentru zboruri NATO și livrarea de arme Ucrainei.

La ora publicării acestei știri site-ul Aeroportului Suceava este nefuncțional.

Directoratul Național de Securitate Cibernetică a recomandat implementarea măsurilor de securitate cibernetică necesare asigurării funcționării normale a paginilor web, a rețelelor și sistemelor informatice, atât pentru cele personale, cât și pentru cele care aparțin entităților de stat sau private.

Directoratul Național de Securitate Cibernetică (DNSC) a transmis observă o diversificare a atacurilor prin utilizarea unor noi metode care vizează infectarea cu aplicații malware de tip ransomware a sistemelor informatice ale organizațiilor deja atacate prin DDoS.

„Atacatorii cibernetici transmit mesaje pe email, WhatsApp, Signal, Telegram, Messenger, Slack, etc. pretinzând că sunt o sursă / persoană de încredere, pentru a convinge victimele potențiale să divulge informații confidențiale, date personale sau să efectueze acțiuni care permit preluarea controlului unor infrastructuri sau dispozitive informatice de către atacatori. Pentru a încerca să inducă în eroare potențialele victime și pentru o rată de succes mai ridicată, atacatorii intenționează să utilizeze inclusiv adrese de email sau conturi de utilizator falsificate ca aparținând unor instituții publice sau organizații cunoscute din România”, arată DNSC.


Intră acum și în grupul de