Crucea Roșie din Italia a construit un hub umanitar în Suceava cu un spațiu de depozitare de peste 500 de tone


Intră acum și în grupul de

Crucea Roșie Română și Crucea Roșie Italiană au inaugurat duminică, în prezența prefectului de Suceava, Alexandru Moldovan, un hub umanitar care va facilita ajutorarea cetățenilor ucraineni.

Baza operațională româno-italiană a fost construită de Crucea Roșie Italiană cu sprijinul financiar al Crucii Roșii Monaco și după finalizarea conflictului armat din Ucraina va fi donată Crucii Roșii Române.

Baza operațională este formată din 5 corturi cu un spațiu de depozitare de 1000 de metri pătrați ce permite stocarea a 700 de paleți cu materiale umanitare în greutate de peste 500 de tone. În cadrul acesteia se vor gestiona activitățile logistice privind operaționalizarea transporturilor umanitare către Ucraina.

Panglica de inaugurare a hub-ului umanitar a fost tăiată de Alessandro Brunialti, delegat național pentru operațiuni de la Crucea Roșie Italiană, Marius Ion, director de logistică și achiziții în cadrul Crucii Roșii Române și  Gheorghe-Alexandru Moldovan, prefectul județului Suceava.

Baza operațională a Crucii Roșii va facilita atât transporturile în Ucraina organizate de Crucea Roșie Italiană și Crucea Roșie Română, cât și transporturile organizate de alte Societăți Naționale de Cruce Roșie și Semilună Roșie care vor dori să ajute poporul ucrainean.

Încă de la debutul conflictului armat din Ucraina, Crucea Roșie Română și Crucea Roșie Italiană s-au implicat constant în ajutorarea populației civile vulnerabile. Crucea Roșie Română a trimis în regiunile Cernăuți, Uzhhorod și Odessa,  69 tiruri cu 1,725 tone cu materiale umanitare pentru aproximativ 170. 000 de persoane.

Alte 55 de tiruri cu materiale umanitare de urgență au tranzitat România pentru a ajunge în  Ucraina și au fost trimise de Societățile Naționale de Cruce Roșie și Semilună Roșie din Italia, Turcia, Grecia, Bulgaria, Georgia, China și Danemarca.


Intră acum și în grupul de