Incendiu la Azilul de batrani „Sf. Ioan cel Nou de la Suceava”


Intră acum și în grupul de

Un incendiul produs în perimetrul Azilului de bătrâni „Sf. Ioan cel Nou de la Suceava”, instituţie ce nu deţine aviz din partea ISU „Bucovina” Suceava pentru construcţiile efectuate, i-a pus pe jar pe pompieri, în noaptea de vineri spre sâmbătă. Potrivit ISU „Bucovina” Suceava incendiul a fost anunţat prin serviciul 112, sâmbătă, la ora 02:08, astfel că Grupa operativă a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina” al judeţului Suceava şi Detaşamentul de pompieri Suceava au intervenit cu 5 autospeciale pentru localizarea şi stingerea focului izbucnit la Azilul de bătrâni „Sf. Ioan cel Nou de la Suceava”, ce aparţine de Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor, în municipiul Suceava, str. Parcului.

Când pompierii au ajuns la faţa locului ardea interiorul podului unui depozit, construit din lemn şi acoperit cu tablă zincată, existând pericolul de propagare la întreaga construcţie şi la două anexe aflate în imediata apropiere.

Pompierii au acţionat prompt şi incendiu a fost localizat la timp. „Aceştia au acţionat cu rapiditate, acest lucru datorându-se şi faptului că, în trecut, au organizat un exerciţiu demonstrativ la această locaţie, identificând astfel mult mai uşor punctele vulnerabile din incinta gospodăriei instituţiei” a precizat plt. maj. Alin Găleată din cadrul Compartimentului de Informare şi Relaţii Publice a ISU „Bucovina”, cu menţiunea că incendiul a fost lichidat la ora 05.35, în limitele găsite.

Au ars astereala din lemn a acoperişului pe o suprafaţă de 200 mp, tavanul pe o suprafaţă de 80 mp, materiale depozitate în interiorul anexei şi circa 1 mc de cherestea. De asemenea, s-au degradat pereţii depozitului şi învelitoarea din tablă zincată.

Din primele cercetări a rezultat că focul a izbucnit din cauza unor scântei provenite din coşul de evacuare a fumului, deteriorat, al unei sobe cu acumulare de căldură, care era folosită pentru încălzirea hranei animalelor.

Prin intervenţia lor, militarii au salvat din calea flăcărilor depozitul, cele două anexe din apropiere şi circa 45 mc cherestea.


Intră acum și în grupul de