Înmatriculările auto la Suceava se fac de pe o zi pe alta. Prin noul sistem online eliberarea plăcuțelor cu număr de înmatriculare și a dovezii înlocuitoare a certificatului de înmatriculare se face pe loc pentru numerele atribuite la rând


Intră acum și în grupul de

Prefectul de Suceava, Alexandru Moldovan, a anunțat, marți, că în  ceea ce privește activitatea de înmatriculări vehicule, în prezent situația timpilor de așteptare este de pe o zi pe alta pentru oricare dintre operațiunile de înmatriculare definitivă / transcriere, duplicat certificat de înmatriculare, radiere sau autorizare provizorie.

El a spus că în ultimele șase luni au fost emise un număr de 22652 certificate de înmatriculare, au fost efectuate un număr de 9747 înscrieri pentru prima dată în România, au fost efectuate un număr de 11.699 transcrieri în cazul schimbării proprietarului și au fost operate un număr de 3094 radieri auto din evidențe ca urmare a schimbării proprietarului, la cererea proprietarului, în cazul dezmembrării, furt, export, etc.

Totodată, au fost atribuite un număr de 6.929  autorizații de circulație provizorie și plăci pentru vehiculele care au fost înregistrate provizoriu pentru definitivarea documentelor în vederea înmatriculării definitive, pentru dealeri autorizați, etc.

Începând cu data de 18.04.2022, Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor Suceava a trecut la un nou sistem de înmatriculare a vehiculelor, conform calendarului DRPCIV, aducând cu sine o serie de noi facilități pentru cetățeni.

Principalul avantaj al trecerii la noul sistem online pentru înmatricularea vehiculelor îl reprezintă eliberarea pe loc a plăcuțelor cu număr de înmatriculare și a dovezii înlocuitoare a certificatului de înmatriculare, pentru combinațiile de înmatriculare atribuite la rând, evitând astfel o deplasare ulterioară la sediul SPCRPCIV pentru ridicarea acestora, a explicat prefectul.

El a mai spus că certificatele de înmatriculare, după tipărire, sunt livrate la adresa de domiciliu a proprietarului, urmând ca pe viitor să poată fi livrate și la o altă adresă indicată de solicitant, odată cu depunerea documentelor la ghișeu.

Mai mult, solicitantul operațiunilor de înmatriculare, transcriere sau eliberare a duplicatului certificatului de înmatriculare nu mai este nevoit să depună o cerere cu ocazia prezentării la ghișeu, aceasta se generează automat, fiind necesară doar semnătura solicitantului.

Prefectul Alexandru Moldovan a mai anunțat că intenționează să deschidă un punct de înmatriculări auto la Rădăuți.


Intră acum și în grupul de