Aeroportul Suceava, pe locul cinci în țară ca trafic de pasageri. Vicepreședintele CJ Suceava Niculai Barbă: Estimăm că anul acesta va fi depășit traficul de pasageri din 2019


Intră acum și în grupul de

Datele privind traficul de pasageri în primele 4 luni ale anului pe Aeroportul Internațional „Ștefan cel Mare” Suceava confirmă concluziile referitoare la primul trimestru al acestui an a declarat, marți, vicepreședintele CJ Suceava Niculai Barbă care a precizat că atât la finalul primului trimestru al anului cât și după patru luni se înregistrează o depășire a numărului de pasageri aferent perioadelor similar pe anii anteriori, inclusiv al anului 2019, an considerat de diferență, anterior pandemiei.

În primul trimestru a acestui an s-au înregistrat peste 112.000 de pasageri ceea ce înseamnă o creștere cu 40% față de 2019, iar la finalul lunii aprilie a fost depășit numărul de 174.000 de pasageri, creșterea față de 2019 fiind de 56%, a menționat Barbă.

Vicepreședintele CJ Suceava a arătat că datele și trendul privind numărul de pasageri procesați până la acest moment permit să se estimeze că anul acesta va fi depășit traficul de pasageri din 2019.

„În lunile martie și aprilie s-a înregistrat o activitate intensă pe aeroportul sucevean într-un context nou și cu noi provocări, determinate de criza refugiaților, care a determinat un flux semnificativ de pasageri de naționalitate ucraineană. Acești pasageri au ales destinații deservite de Aeroportul Internațional „Ștefan cel Mare” Suceava, beneficiind de proximitatea Punctului de Trecere a Frontierei Siret față de Aeroport”, a explicat Niculai Barbă care a adăugat că în cele două luni au fost organizate și coordonate zboruri de repatriere.

„În clasamentul aeroporturilor din România, pe criteriul număr de pasageri procesați, cel mai important criteriu după care sunt comparate aeroporturile, după primul trimestru al anului 2022, ne situăm pe un onorant loc 5, după aeroporturile mari ale tarii – Otopeni, Cluj, Iași, Timișoara, devansând aeroporturi precum Sibiu, Bacău, Craiova, Constanța etc”, a declarat vicepreședintele CJ Suceava.

Niculai Barbă a mai declarat că în luna aprilie 2022 Aeroportul ”Ștefan cel Mare” Suceava a inaugurat o nouă destinație, mult solicitată și așteptată, spre Dublin, Irlanda. Aceasta va fi operată de către RYANAIR, cu două frecvențe pe săptămână, iar din 31 martie 2022, RYANAIR a reluat operarea destinației Veneția Treviso, cu două frecvențe săptămânale, destinație pe care a mai operat-o de la Suceava în sezonul de vară 2021.

Destinații și frecvențe pentru sezonul de vară 2022

TAROM:

Bucureşti-Otopeni: 9 frecvențe/săptămână

BLUE AIR:

Bucureşti-Otopeni: 3 frecvențe din iulie 2022

WIZZ AIR:

Dortmund: 2 frecvențe/săptămână

Memmingen: 2 frecvențe/săptămână

Bologna: 2 frecvențe/săptămână

Roma Ciampino: 4 frecvențe/săptămână

Milano Bergamo: 6 frecvențe/săptămână

Londra Luton: 9 frecvențe/săptămână

RYANAIR:

Bruxelles Charleroi: 2 frecvențe/săptămână

Dublin – 2 frecvențe/săptămână

Manchester – 2 frecvențe/săptămână

Milano Bergamo – 7 frecvențe/săptămână

Roma Ciampino – 3 frecvențe/săptămână

Veneția Treviso – 2 frecvențe/săptămână

Viena – 2 frecvențe/săptămână


Intră acum și în grupul de