Sala pentru acțiuni culturale de la Centrul Multifuncțional Arta din Ițcani va fi funcțională până la sfârșitul acestei luni. Primarul Ion Lungu spune că acum are ca prioritate infrastructura pentru activități sportive


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a anunțat, miercuri, că până la sfârșitul lunii mai va fi dată în funcțiune o nouă sală pentru activități culturale în municipiu.

El a precizat că este vorba de Sala Polivalentă de la Centrul Multifuncțional Arta  din Ițcani, o sală de 280 de locuri, optimă pentru evenimente culturale actuale.

Sala va avea destinația în primul rând de sală de cinematograf și de asemenea pentru activitățile educaționale la școlile care nu au amfiteatre, precum și alte activități culturale.

„Sunt convins că va fi o sală utilă pentru activități culturale și apreciată de cei din domeniu”, a spus Ion Lungu.

Primarul a remarcat că infrastructura pentru activități culturale s-a îmbunătățit în Suceava după punerea în funcțiune a clădirii Centrului Cutural Bucovina al Municipiului Suceava-clădirea teatrului-, a Centrului pentru Tradiții Populare și acum a Sălii Polivalente de la Centrul Multifuncțional Arta din Ițcani.

„Prioritatea  zero în perioada următoare o costituie infrastructura pentru activități sportive, în Complexul Sportiv de 12 hectare, de la intrarea în municipiu dinspre Fălticeni, pe care îl facem și sunt deja licitate Sala Polivalentă de 5.000 de locuri a municipiului Suceava, Baza Sportivă tip I, teren antrenament 500 locuri cu nocturnă și de asemenea un stadion nou de 10.000 locuri care se află în Lista-Sinteză la Compania Națională de Investiții. De asemenea este în lucru documentația pentru Aqua-Parkul, care va fi realizat tot în cadrul Complexului Sportiv”, a mai declarat Ion Lungu.


Intră acum și în grupul de