Ministrul de Interne, Lucian Bode, la instalarea subprefectului Florin Sinescu: Traversăm cea mai dificilă perioadă postbelică cu multiple provocări, majoritatea declanșate de conflictul absurd dintre Rusia și Ucraina


Intră acum și în grupul de

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a declarat, joi, la instalarea subprefectului de Suceava Florin Sinescu că în această perioadă dificilă este nevoie de toată implicarea,d e solidaritate și profesionalism.

Ministerul Afacerilor Interne a organizat, joi, în sistem online ceremonia de depunere a jurământului pentru prefectul de București și subprefecții de Brăia și Suceava.

Prezent la acest ceremonial, ministrul de Interne, Lucian Bode, a transmis noilor reprezentanți ai Guvernului în teritoriu că cea mai importantă responsabilitate pe care o au este față de oameni și față de comunitățile pe care urmează să le administrați.

„Sunt convins că sunteți conștienți de faptul că traversăm o perioadă cu multiple provocări, majoritatea declanșate de conflictul absurd dintre Rusia și Ucraina. Este, probabil, cea mai dificilă perioadă postbelică și este nevoie, mai mult decât oricând, de toată implicarea noastră, a tuturor, de solidaritate și profesionalism”, a spus ministrul.

El a subliniat că este extrem de importantă colaborarea dintre instituțiile responsabile, între instituțiile noastre, între acestea și autoritățile locale și, evident, reprezentanții Guvernului.

„Am încredere că vă veți ridica la înălțimea așteptărilor și vă asigur că aveți alături întreaga echipă a ministerului prin care să asigurăm o coordonare integrată a tuturor măsurilor și să găsim cele mai bune soluții raportate la situațiile cu care vă confruntați”, a mai declarat Bode.

El a precizat că așteaptă  de la aceștia implicare totală și responsabilitate față de interesele comunităților și gestionarea cu profesionalism a tuturor situațiilor care pot pune în pericol siguranța cetățenilor.

„Este nevoie de reacție efcientă având în vedere întreaga societate și având în vedere perioada extrem de dificilă pe care o traversăm cu toții. (….) Cea mai importantă responsabilitate o aveți față de oameni și față de comunitățile pe care urmează să le administrați”, a concluzionat Lucian Bode.


Intră acum și în grupul de