Soția președintelui Ucrainei ar fi ieșit din țară prin Vama Siret a doua zi după declanșarea conflictului armat-presă


Intră acum și în grupul de

Soția președintelui Ucrainei, Olena Zelenska, ar fi ieșit din țară prin Vama Siret împreună cu cei doi copii în data de 25 februarie, a doua zi după declanșarea agresiunii Rusiei împotriva Ucrainei, scrie Inpolitics care citează surse neoficiale.

Potrivit sursei citate, informații neoficiale intrate în posesia Inpolitics susțin că în data de 25 februarie, Olena Zelenska și cei doi copii au ajuns la punctul de frontieră Siret, unde a fost întâmpinată de oficialități române, respectiv premierul Nicolae Ciucă, ministrul Apărării, Vasile Dîncu, ministrul de Interne, Lucian Bode și șeful DSU, Raed Arafat, care veniseră în Vama Siret să verifice modul de organizare pentru primirea de refugiați ucraineni.

Totodată, Inpolitics spune că Olena Zelenska ar fi fost preluată atunci de un vehicul militar și transportată la Brașov, de unde, ulterior, a părăsit România cu destinația SUA.

„Câteva zile mai tîrziu, presa rusă a relatat că Zelenski s-a refugiat la Brașov, informație dezmințită și chiar ironizată de întreaga presă. Numai că știrea s-ar părea că a fost, cel puțin în parte, reală. Nu a fost Zelenski, președintele, ci Zelenski, familia președintelui. Că rușii au avut informații incomplete sau că doar au vrut să-i transmită, indirect, lui Zelenski că sunt la curent cu operațiunea, nu putem ști cu precizie”, mai scrie site-ul citat.


Intră acum și în grupul de