Aproape 50 de tone de haine și încălțăminte colectate anul trecut prin containerele amplasate în municipiul Suceava au ajuns la nevoiași. Viceprimarul Lucian Harșovschi spune că hainele donate sunt sortate, spălate, dezinfectate, apoi distribuite cazurilor sociale


Intră acum și în grupul de

Viceprimarul Sucevei Lucian Harșovschi a transmis, marți seara, că în continuare rămân deschise containerele pentru donații, iar cei care au îmbrăcăminte, încălțăminte sau jucării pe care nu le mai folosesc le pot dona pentru că o persoană nevoiașă s-ar putea bucura de acestea.

Cele 8 containere pentru donații au fost amplasate cu gândul la cei care au nevoie, oferindu-le un ajutor, dar și la cei care vor să dăruiască haine, încălțăminte sau jucării, ușurându-le procesul de donație.

„M-am bucurat să observ cum volumul donațiilor a crescut considerabil anul trecut. Dacă în 2020 acesta însuma 17.900 kg, în anul 2021 au fost colectate 54.200 kg, dintre care 49.630 kg au fost distribuite oamenilor nevoiași, iar restul de 4.570 kg au fost reciclate, neputând fi folosite”, a precizat viceprimarul.

El a reamintit că sunt amplasate câte două containere la fiecare locație, unul fiind destinat adulților, iar celălalt copiilor cu vârsta cuprinsă între 0-14 ani în Cartierul Burdujeni – zona Pieței Agroalimentare Burdujeni, în Cartierul Obcini – intersecția str. Stațiunii cu str. Slătioara, în Cartierul George Enescu – intersecția str. Zorilor cu b-dul George Enescu și în Centru în zona Pieței Centrale Agroalimentare.

„Lucrurile donate ajung la cei nevoiași prin intermediul celor de la Fundatia Ana, cu care Primăria Municipiului Suceava continuă și în acest an colaborarea. Donațiile depozitate sunt ridicate periodic, sortate, spălate, dezinfectate, apoi distribuite cazurilor sociale”, a precizat viceprimarul.


Intră acum și în grupul de