Muzeul de Istorie și Muzeul de Științele Naturii din Suceava au atras în acest an cei mai mulți vizitatori la Noaptea muzeelor. Aproape 14.000 de persoane au vizitat cele cinci obiective ale Muzeului Național al Bucovinei deschise pentru public cu acest prilej


Intră acum și în grupul de

Aproape 14.000 de vizitatori au avut, sâmbătă, cele cinci obiective ale Muzeului Național al Bucovinei deschise în cadrul evenimentului Noaptea muzeelor.

Muzeul Național al Bucovinei a marcat manifestarea Noaptea muzeelor, prin deschiderea către public a cinci dintre obiectivele sale, dar și prin organizarea de evenimente inedite.

Astfel, în premieră, la Muzeul de Istorie s-au deschis pentru vizitare depozitele cu patrimoniul de ceramică arheologică.

La Cetatea de Scaun, prof. Johannes Raimund Onesciuc a susținut unconcert de pian și Ana Creangă a oferit un moment muzical de excepție la chitară, iar la Hanul Domnesc, publicul s-a putut delecta cu un concert de muzică clasică susținut de Trio Royal.

Evenimentul s-a bucurat de un interes extraordinar, numărul vizitatorilor fiind mai mare față de 2019 (7418 vizitatori) și 2021(12.597 de vizitatori).

Potrivit organizatorilor, au trecut pragul Muzeului Național al Bucovinei un număr de 13.909 vizitatori.

Cei mai mulți vizitatori, 3.830 au fost la Muzeul de Istorie urmat de Muzeul de Științele Naturii unde au fost 3573 vizitatori.

La Cetatea de Scaun a Sucevei au fost 3.212 de vizitatori, la Hanul Domnesc 1.924 de vizitatori în timp ce  Muzeul Satului Bucovinean a fost vizitat de 1.307 persoane.

„Mulțumim vizitatorilor care au fost alături de noi și îi așteptăm în continuare să participe în număr cât mai mare la manifestările organizate de Muzeul Național al Bucovinei”, a transmis instituția muzeală suceveană.


Intră acum și în grupul de