Viceprimarul Lucian Harșovschi prezintă obiectivele proiectului de transport metropolitan în Suceava finanțat cu peste 22 de milioane de euro prin PNRR


Intră acum și în grupul de

Viceprimarul Sucevei Lucian Harșovschi, responsabil cu proiectele europene derulate de municipalitatea suceveană,  a prezentat, luni, obiectivele proiectului de transport metropolitan în Suceava ce urmează să fie finanțat prin PNRR.

Potrivit acestuia, un număr de 18 autobuze electrice și 32 de microbuze electrice vor fi achiziționate pentru municipiul Suceava, orașul Salcea, dar și pentru comunele Adâncata, Bosanci, Ipotești, Mitocu Dragomirnei, Moara, Pătrăuți și Șcheia.

De asemenea, vor fi achiziționate 50 de stații de încărcare standard pentru autobaza de transport public, 8 stații de încărcare rapidă pe traseul autobuzelor electrice și alte 65 de stații de încărcare pentru vehiculele electrice (45 în municipiul Suceava, 6 pentru orașul Salcea și câte 2 pentru cele 7 comune).

El a precizat că luni angajații din cadrul Direcției Proiecte Europene au depus proiectul care are ca sursă de finanțare componenta C10 a PNRR. Valoarea totală atrasă este de 23.256.170 euro cu TVA.

„Prioritatea municipalității este cea de a asigura un sistem de transport în comun eficient, accesibil și durabil prin achiziționarea de mijloace de transport ecologice și nepoluante și, totodată, construirea unui mediu urban atractiv și sustenabil, scopul fiind încurajarea utilizării transportului în comun de cât mai mulți cetățeni”, a declarat Lucian Harșovschi.


Intră acum și în grupul de