Crucea Roșie Suceava a donat senzori mobili și sisteme complete de detectare a oxigenului spitalelor din Rădăuți, Fălticeni și Câmpulung Moldovenesc


Intră acum și în grupul de

Crucea Roșie Suceava a donat sisteme complete de detectare a oxigenului unor spitale din județul Suceava după ce în anul 2021, în mai multe spitale din România au avut loc incendii cauzate de nivelul ridicat de oxigen din cadrul secțiilor unde sunt folosite instalații de oxigen, în special în secții de boli infecțioase, pneumologie și terapie intensivă.

În urma unor astfel de incendii au murit oameni și alții au fost grav răniți, iar unele secții din spitale au devenit nefuncționale.

În luna decembrie 2021, reprezentanții Crucii Roșii Suceava au purtat discuții cu managerii spitalelor din județ pentru a afla care este situația instalațiilor de detectare a oxigenului din aceste unități.

În urma evaluării, Crucea Roșie Suceava a demarat o campanie de strângere de fonduri pentru achiziționare de astfel de echipamente, campanie în cadrul căreia s-au strâns aproximativ 70.000 lei. Această sumă a fost folosită pentru achiziția de senzori mobili și sisteme complete de detectare a oxigenului: centrală, senzori ficși, panou vizualizare, lampă și sistem alarmare.

Produsele au fost donate spitalelor din Rădăuți, Fălticeni și Câmpulung Moldovenesc.

De asemenea, au fost donate și un număr de 12.000 măști medicale cu 3 pliuri.

Crucea Roșie Suceava a transmis mulțumiri tuturor sponsorilor care sunt alături în scopul îndeplinirii misiunii umanitare a Crucii Roșii.


Intră acum și în grupul de